iPhone SE 2022, considerabil mai ieftin decât modelul anterior

28.02.2022
iPhone SE 2022, considerabil mai ieftin decât modelul anterior

Potrivit surselor din industrie, următoarea generație iPhone SE 2022 aduce o reducere consistentă de prețuri, țintind creșterea dramatică a ecosistemului Apple.

Lansat în urmă cu trei ani, modelul iPhone SE 2020 a venit u un preț oficial de 399 dolari, foarte mult pentru ceea ce trebuia să fie cel mai accesibil telefon nou din oferta Apple. Însă pariul companiei americane nu a trădat, vânzările generate cu această gamă de produse contribuind serios la profiturile Apple. Între timp, vremurile s-au schimbat, întreaga omenire simțind efectele pandemiei COVID-19, iar acum, primele semne ale unei posibile conflagrații globale, cu efecte încă neînțelese pe deplin. Toate acestea indică spre exacerbarea concurenței între principalii jucători din industria smartphone, nevoiți dă concureze într-o piață tot mai strâmtorată.

Potrivit informațiilor obținute pe căi neoficiale, următorul model iPhone SE va avea un preț de pornire de 300 dolari, mult mai puțin decât pentru modelul actual. Totuși, alte surse arată că prețul de 399 dolari va rămâne de fapt neschimbat, Apple recurgând doar în mod excepțional la promoții care să ducă prețul mai jos.

Indiferent de prețul cerut, noul iPhone SE 2022 este așteptat cu conectivitate 5G ca dotare standard, cameră foto îmbunătățită și chipsetul Apple A15 Bionic, introdus prima dată pentru seria iPhone 13.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult