MWC elimină Pavilionul Rusesc în urma invaziei Ucrainei

27.02.2022
MWC elimină Pavilionul Rusesc în urma invaziei Ucrainei

Târgul de tehnologie Mobile World Congress 2022 este pe cale să înceapă, însă anumite companii de origine rusă nu vor putea expune în cadrul său. Organizația GSMA, organizatorul MWC, a anunțat că în urma invaziei Rusești asupra Ucrainei, vor fi luate măsuri pentru a limita prezența rusească la eveniment. Totuși, nu vor fi luate măsuri care vor interzice complet prezența companiilor rusești.

Prezența Rusiei la MWC va fi limitată

GSMA a refuzat să specifice exact ce măsuri va lua împotriva unor companii mai mari, însă a confirmat că nu va exista Pavilionul Rusiei în cadrul Mobile World Congress. Tradițional, în cadrul târgului din Barcelona, exista o hală în care mai multe țări aveau zone dedicate în care companii mai mici își expuneau produsele și își puteau promova serviciile. Având în vedere că Rusia este criticată acum la nivel internațional, un pavilion rusesc nu va mai exista.

Totuși, companii mai mari, care ocupă spații mari în cadrul show-ului Mobile World Congress, probabil că vor continua să aibă o prezență acolo. Vorbim aici despre companii mari, precum operatori telecom. GSMA nu pare să ia acțiuni de anvergură însă, atât timp cât sancțiunile impuse asupra Rusiei de UE nu va obliga organizația să facă asta.

Iată declarația oficială publicată pe site-ul GSMA:

„GSMA condamnă ferm invazia Rusiei în Ucraina. Situația este încă foarte proaspătă și înțelegem că diverse guverne iau în considerare sancțiuni mai mari asupra Rusiei. În urma situației emergente și luând în considerare pierderile tragice de vieți omenești, MWC nu pare să mai aibă mare importanță în aceste circumstanțe. MWC este un eveniment care unește, cu o viziune de a strânge ecosistemul mobil pentru a progresa în moduri care pot asigura prosperitatea oamenilor, industriilor și societății.

GSMA se conformează tuturor sancțiunilor și politicilor guvernului rezultate în urma acestei situații. Nu va exista un Pavilion Rusesc la MWC22. Siguranța evenimentului este constant verificată și ajutată pe baza noilor informații care apar.”

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult