Ruleta: Istoria jocului în care distracția este maximă (P)

01.06.2022
Ruleta: Istoria jocului în care distracția este maximă (P)

Unul dintre cele mai apreciate jocuri de noroc este, fără niciun dubiu, ruleta. Adrenalina generată de acest joc este una ridicată, iar el are mulți oameni pasionați. În pofida succesului de care se bucură în zilele noastre, istoria ruletei a început oarecum întâmplător.

Asta deoarece a fost descoperită din greșeală de matematicianul francez Blaise Pascal prin anii 1700. El încerca să demonstreze mișcarea perpetuă și, deși nu a reușit, a dat nașterii ruletei. Istoric vorbind, Blaise Pascal este inventatorul ruletei.

Desigur, nici prin minte nu îi trecea că a reușit să descopere o modalitate prin care mulți oameni aleg să se distreze în zilele noastre. Iar ruleta sa nu era nici pe departe ca cea precum din prezent. Pe măsură ce anii au trecut, popularitatea ruletei a crescut, iar interfața s-a schimbat enorm. În plus, dezvoltările tehnologice aduse de apariția Internetului au adus jocul de ruletă mai aproape de oameni, odată cu apariția site-urilor de tip cazino online.

Cum arăta ruleta la început?

Oamenilor le-a plăcut dintotdeauna să anticipeze viitorul. Încă din cele mai vechi timpuri, se încerca să se ghicească viitorul prin analiza constelațiilor stelare. Iar când ruleta a fost inventată, succesul a fost unul rapid. Desigur, pe atunci ruleta arăta diferit. În prima sa versiune, ea conținea un 0 roșu și un 00 negru. Mai mult, sistemul de pariere era diferit. Dacă bila cădea pe culoarea mizată, pariul era pierdut. În plus, după anul 1800 a fost introdus și un 0 de culoare verde.

Familiile regale din acea vreme nu au fost însă prea încântate de pasiunea oamenilor pentru ruletă. Astfel, regele Louis al XV-lea a cerut interzicerea ruletei, în timp ce ulterior Napoleon Bonaparte a decis ca aceasta să fie permisă doar în cazinourile din interiorul palatului regal. Situația era similară în toată Europa. Concret, în anul 1837, în Germania se mai putea juca doar în cazinourile din Bad Homburg, Baden-Baden și Wiesbaden. Numai că, în anul 1860, nemții au interzis complet jocurile de noroc, iar oamenii trebuiau să meargă la Monte Carlo pentru a se distra astfel.

Americanii au îndrăgit ruleta din start

Americanii au avut de așteptat până în secolul al XIX-lea pentru a descoperi ruleta, dar impactul a fost unul pozitiv. Desigur, și în acel moment erau mai multe versiuni de ruletă. În unele cazinouri se folosea o ruletă care conținea numere de la 1 la 28, un 0, un 00 și un vultur american. Acest vultur reprezenta o modalitate suplimentară a cazinourilor pentru a-și majora veniturile, dar a fost eliminat rapid întrucât era un avantaj pentru casă, descris ca fiind „simbolul libertății americane”. De la eliminarea sa, ruletele americane au folosit doar numere.

În plus, pentru a evita tentativele de fraudă, americanii au montat în cele din urmă ruleta deasupra mesei în așa fel încât să nu existe posibilitatea ca bila să fie direcționată spre anumite numere prin intermediul unor dispozitive.

După anul 1970, popularitatea ruletei a devenit și mai mare, iar mesele create au avut un aspect mult mai strălucitor, în așa fel încât oamenii să fie atrași. De asemenea, în ultimele două decenii, ruleta a devenit și mai îndrăgită pe măsură ce tot mai mulți operatori online au investit sume importante în inovații. Oamenii au astfel posibilitatea să se distreze online oricând și de oriunde, cu mize accesibile tuturor. De asemenea, au apărut inclusiv ghiduri despre cum să joci la ruletă și alte strategii ce pot avea succes.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult