Trotinetele Bolt spun acum „mulțumesc”, atunci când sunt ridicate de jos

14.03.2023
Trotinetele Bolt spun acum „mulțumesc”, atunci când sunt ridicate de jos

Acum că vremea se încălzește, trotinetele electrice vor începe să redevină populare pe străzile orașelor. Compania Bolt a anunțat cu această ocazie că trotinetele sale de închiriat primesc în acest nou sezon o nouă funcție, care dorește să limiteze vandalismul. Fiecare trotinetă este acum echipată cu un sistem special, care spune „mulțumesc” atunci când cineva ridică o trotinetă Bolt de jos, în poziție verticală.

Bolt a integrat un nou sistem de „mulțumire” pentru trotinetele vandalizate

Sistemul folosește senzorii deja existenți în trotinetele din generația Bolt 4, precum accelerometrul și GPS, iar atunci când software-ul detectează că trotineta este din nou în poziție verticală, aceasta va reda un sunet de mulțumire. Desigur, acest mesaj este preînregistrat și va fi de fiecare dată același. Reprezentanții Bolt menționează și faptul că cei care vandalizează trotinetele de închiriat de pe stradă riscă dosar penal, conform Articolului 253, aliniatul 1 din noul Cod Penal:

„Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Odată cu noul sistem de mulțumire, Bolt introduce și un nou sistem de parcare, care folosește AI. Astfel, atunci când realizezi fotografia pentru a confirma parcarea adecvată a trotinetei, sistemul AI va analiza mai bine împrejurările pentru a stabili dacă trotineta este într-adevăr parcată într-un loc și o poziție corectă.

„Bolt dezvoltă constant tehnologii create pentru a aduce un plus de siguranță și confort atât utilizatorilor de trotinete electrice, cât și celorlalți participanți la trafic. Prin noua funcție urmărim să reducem numărul trotinetelor răsturnate, care – la rândul lor – pot încuraja actele de vandalism: uneori, trotinetele sunt parcate în poziții incorecte sau culcate la pământ, blocând accesul sau reprezentând un pericol pentru pietoni. Sperăm ca abilitatea vehiculului de a spune Mulțumesc! va încuraja oamenii să acționeze în spirit civic și să ridice trotinetele lăsate în poziții incorecte, contribuind astfel la reducerea efectelor negative ale vandalismului.”, a declarat Călin Leuștean, Micromobility Manager Bolt România.

Bolt operează în prezent trotinete electrice de închiriat în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Constanța, Oradea, Iași, Sibiu, Arad, Galați, Brașov, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Botoșani și Piatra Neamț.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult