Urmărește LIVE lansarea Apple „Peak Performance”. Ce noutăți putem aștepta: iPhone SE+, iPad Air 5, Mac Studio, Studio Display

08.03.2022

Astăzi, 8 martie, la ora 20:00 a României, Apple va transmite live pe internet evenimentul de lansare Peak Performance, unde sunt așteptate update-uri hardware pentru iPhone SE și iPad Air, dar și pentru alte generații de produse. Sus pe lista de noutăți este un MacBook Pro cu noul procesor M2, însă noi informații sugerează că acesta nu va debuta la acest eveniment. Avem în schimb noi informații care sugerează că s-ar putea să vedem un nou computer Mac și un display pentru acesta.

iPhone SE+, iPhone 13 verde și iPad Air 5

Chiar dacă inițial credeam că iPhone SE+ ar putea fi „starul” acestui eveniment, se pare că acesta nu va primi prea multe îmbunătățiri, deci nu va primi o atenție prea mare. Vorbim despre un iPhone SE echipat cu 5G, care folosește același design „învechit”, cu ecran de 4,7” și buton Home cu Touch ID într-o carcasă de iPhone 8. Singurul avantaj ar fi prețul care se zvonește că va fi de 299 dolari americani, care este cu 100 dolari mai mic decât cel al modelului din prezent.

Alături de iPhone SE+, Apple ar putea anunța și o culoare nouă pentru iPhone 13 și 13 Mini, așa cum a făcut anul trecut cu iPhone 12. Culoarea specială de anul acesta este verde, anul trecut compania oferind telefonul într-o nouă nuanță de mov.

Apoi, avem iPad Air 5, care va face în sfârșit trecerea la procesorul Apple A15 și o cameră frontală cu Center Stage. În rest, tableta va rămâne în mare parte neschimbată față de iPad 4 de acum 2 ani. De altfel, acum modelul Air va fi la același nivel de performanță cu modelul „Mini”. Tot de la mini va „moșteni” și o nouă culoare pentru carcasă: mov.

Mac Studio va fi „vedeta” evenimentului

Conform YouTuber-ului Luke Miani, care a dezvăluit noile nuanțe de iPhone și iPad Air, Apple nu va anunța un nou MacBook Pro. În locul acestuia, computerul care dă numele „Peak Performance” al evenimentului va fi un nou model de computer Mac din gama desktop. Acesta se va numi Mac Studio și va avea un design similar cu două sau trei modele Mac Mini suprapuse. Acesta va intra în ofertă cumva între modelul Mac Mini din prezent și modelul Mac Pro.

Alături de Mac Studio, Apple ar putea anunța și un nou monitor desktop, de 27”, Apple Studio Display, mai ieftin decât Apple Pro Display XDR. Acesta ar putea fi dezvoltat fără tehnologia Mini-LED, care se găsește pe Pro Display XDR, noile MacBook Pro și chiar pe iPad Pro-ul de 12,9” de anul trecut. Design-ul va fi inspirat, cel mai probabil de modelul iMac de anul trecut.

Desigur, toate acestea sunt doar zvonuri, bazate pe ceea ce Miani susține că sunt bazate pe informații de la surse de încredere. Vom afla la 20:00 dacă Apple va lansa într-adevăr aceste dispozitive sau dacă a reușit să păstreze și alte surprize pentru acest eveniment. Puteți urmări evenimentul live în player-ul de YouTube atașat mai sus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult