Acum poți folosi Google Chat din aplicația Gmail pentru apelare vocală directă

12.12.2021
Acum poți folosi Google Chat din aplicația Gmail pentru apelare vocală directă

Anunțată de acum câteva luni, includerea serviciilor Chat și Meet în aplicația Gmail s-a tot lăsat așteptată, Google confirmând abia acum disponibilitatea funcției de apelare directă a contactelor Gmail.

Aplicația Gmail pentru smartphone integrează acum în mod oficial serviciile Google Chat și Google Meet, permițând utilizatorilor să inițieze sesiuni de videoconferință și apeluri vocale directe cu alți utilizatori ai serviciilor Google.

Mascată într-o revizie majoră adusă serviciului Gmail, contopirea a două produse Google mai puțin reușite cu unul foarte popular intră în linie dreaptă. Consecința? Clientul Gmail devine puțin mai lent și mai aglomerat cu noi elemente de interfață, rezultate din contopirea a ceea ce trebuia să fie două aplicații distincte. Strategia nu este nouă, Facebook folosind aceeași rețetă pentru conectarea aplicațiilor Facebook și Messenger cu Rooms, noua platformă de mesagerie dezvoltată pentru a contra expansiunea rivalului Zoom.

Astfel, utilizatorii Gmail pot folosi aplicația de Android sau iOS pentru a se alătura discuțiilor video și apeluri audio purtate în mod unu-la-unu pe Google Chat. Momentan, funcționalitatea nu este disponibilă și pentru apeluri de grup. În plus, cei care folosesc opțiunea ”Join a call” din aplicația dedicată Google Chat sunt acum redirecționați în aplicația Gmail, dacă persoana aflată la celălalt capăt a trimis invitația la discuție prin Gmail.

Gmail chat

Pentru a participa la un apel, trebuie doar să folosești simbolul ”telefon” sau ”videoclip” din fereastra de chat deschisă cu persoana respectivă. Apelul aflat în desfășurare este semnalat apoi cu un banner afișat la partea de sus a ecranului, menționând numele persoanei cu care discuți și durata apelului. De asemenea, durata apelului și pictograma Meet sunt vizibile și în lista de chat.

Noua funcționalitate Gmail va fi disponibilă pe toate dispozitivele cu Android sau iOS, însă Google precizează că va dura aproximativ două săptămâni pentru ca noua versiune a aplicației să ajungă la toată lumea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult