Acum poți seta asistentul Bixby pentru a-ți răspunde cu propria voce

24.08.2023
Acum poți seta asistentul Bixby pentru a-ți răspunde cu propria voce

Samsung lansează Bixby Voice Creator, o nouă aplicație care permite personalizarea vocii asistentului Bixby.

Momentan nu este clar dacă aplicația intenționată pentru tablete și telefoane Samsung necesită actualizare la cea mai recentă versiune de firmware (One UI 5.1.1), însă disponibilitatea în magazinul Galaxy Store variază de la o regiune la alta.

Pentru a-ți seta propria voce cu asistentul Bixby, trebuie să vizitezi meniul Settings al aplicației Bixby, la secțiunea Language and voice. Cu noua aplicație instalată, ar trebui să găsești o nouă selecție Create Custom Voice. Disponibilă doar dacă bateria dispozitivului este la cel puțin 30% nivel de încărcare, opțiunea presupune instalarea câtorva aplicații din Galaxy Store, urmată de citirea cu voce tare a unui șir de 10 propoziții afișate în mod succesiv. Pentru cele mai bune rezultate, Samsung încurajează parcurgerea acestui pas într-o încăpere fără prea multe zgomote ambiant.

După recitarea propozițiilor în care îți vei declara devotamentul față de Samsung, rămâne doar să alegi un nume pentru noua voce Bixby și să aștepți pentru procesarea finală. Aparent această etapă se desfășoară pe dispozitivul tău, mostrele tale audio neajungând pe serverele Samsung.

Rămâne de văzut dacă funcționalitatea oferită de Bixby Voice Creator va fi disponibilă și pentru alte limbi de circulație în afară de Engleză. Cert este că odată generată, noua voce o înlocuiește pe cea implicită a serviciului Bixby, fără a afecta în alt fel funcționalitatea acestuia. Spre exemplu, vei putea afla informații despre starea vremii, sau indicații de călătorie, rostite în orice voce preferi (a ta, sau a altei persoane pe care o convingi să parcurgă ghidul de înrolare a vocii).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult