Prima versiune Android 11 beta pentru utilizatorii de rând se amână

06.05.2020
Prima versiune Android 11 beta pentru utilizatorii de rând se amână

Google a lansat prima versiune de Android 11 care poate fi testată pe dispozitivele Pixel, în luna februarie, cu promisiunea unei versiuni Beta oficiale în luna martie. Prima demonstrație a oferit utilizatorilor o primă experienţă cu noul sistem de operare mobil. Însă aceasta a fost dedicată exclusiv dezvoltatorilor de aplicaţii, venind cu prea multe probleme pentru a putea fi recomandată pentru folosirea zilnică.

Între timp, s-a întâmplat pandemia COVID-19, Google anulând intempestiv ediția 2020 a conferinței Google I/O și odată cu asta întreg calendarul de lansări și dezvăluiri intenționat pentru prima jumătate a acestui an. Mai departe, măsurile de carantină par să fi încetinit serios și ritmul echipei de dezvoltatori Android, prima versiune beta publică fiind amânată cu aproape 3 luni, noul calendar având fixată data de 3 iunie 2020.

Dacă nu apar alte situații neprevăzute, Google va prezenta forma finală a sistemului Android 11 într-un eveniment excluziv online, găzduit pe canalul YouTube Android Developers.

Deși încă se va afla la stadiu de testare, versiunea de Android 11 prezentată în iunie va fi reprezentativă pentru viziunea Google asupra platformei Android, conținând majoritatea funcțiilor nou pregătite și interfața adresată utilizatorilor finali, rămânând doar ca echipele e de programatori să rezolve inevitabilele bug-uri software și probleme de compatibilitate, in pregătirea debutului oficial de la toamnă.

Deocamdată, putem doar presupune că este vorba despre începutul acestei toamne și nu mai târziu, amânarea versiunii Android 11 beta putând avea efect în cascadă, dacă problemele rămase necesită mai mult timp pentru rezolvare.

Anticipând anunțul din luna iunie, pe canalul Android Developers a fot publicat deja un prim teaser video, menit să confirme informațiile circulate până acum cu titlul de zvonuri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult