Android Auto primește mod de afișare split-screen

Autor: Aurelian Mihai 05.03.2021
Android Auto primește mod de afișare split-screen

În urmă cu aproximativ o săptămână în urmă, Google a demarat testarea mai multor funcții noi pentru interfața Android Auto, printre care nou mod de confidențialitate și jocuri pe care să le poți savura în mașină. Printre noutăți se numără și un mod de afișare split-screen.

Noul mod de afișare este intenționat pentru ecranele cu format wide, neputând fi activat pe sistemele media cu ecran prea mic sau îngust. Scopul este acela de a permite afișarea a două aplicații de Android în același timp, cum ar fi Waze și meniul de apelare Android, fără a mai fi nevoie să comuți între cele două dacă vrei să inițiezi sau să răspunzi unui apel primit.

Aplicația principală este afișată în partea stângă a ecranului, așa cum ar fi apărut anterior, în timp ce partea dreaptă a ecranului este alocată unei aplicații secundare, redată într-o casetă mai mică. Dacă aplicația secundară este cea de navigare, aceasta va apărea cu interfața ajustată în modul portret.

Android Auto

Probabil că scenariul cel mai des întâlnit va fi acela în care aplicația pentru navigare GPS este afișată în paralel cu cea folosită pentru ascultarea de muzică.

Cel puțin în implementarea actuală, nu toate aplicațiile acceptă modul split-screen, unii utilizatori raportând deja probleme de compatibilitate cu Waze. De asemenea, nu pare să existe o modalitate de a reveni la modul de afișare full-screen, ceea ce înseamnă că dacă ai optat pentru afișarea simultană a două aplicații pe ecran, interfața Android Auto va rămâne setată în acest mod până la închiderea sesiunii curente.

Deoarece funcția este nouă, Google ar putea să o îmbunătățească în lunile următoare, adăugând și alte facilități pentru personalizarea aspectului, sau comutarea dinamică între modul full-screen și split-screen, fără a mai fi necesară restabilirea conexiunii Android Auto.