Android vrea să revoluționeze modul în care ascultăm muzică la căști sau boxe portabile

01.02.2024
Android vrea să revoluționeze modul în care ascultăm muzică la căști sau boxe portabile

Android vrea să revoluționeze modul în care ascultăm muzică la căști sau boxe portabile. Cu lansarea anticipată a sistemului Android 15, utilizatorii se pot aștepta la o caracteristică nouă și îmbunătățită de „partajare audio”, care promite să simplifice procesul de transmitere a sunetului către dispozitivele Bluetooth din apropiere. Această inovație se bazează pe standardul Bluetooth LE Audio și funcția Auracast, care a fost deja testată în versiunea beta a Android 14, scrie Android Headlines.

Auracast este proiectat să permită dispozitivelor să transmită audio către mai multe seturi de căști sau difuzoare în același timp, fără necesitatea unor proceduri complicate de împerechere. Pentru ca partajarea să funcționeze fără probleme, atât dispozitivul care transmite, cât și cel care recepționează trebuie să fie compatibile cu Auracast. Deși tehnologia a fost anunțată acum mai bine de un an și jumătate, integrarea acesteia a fost destul de înceată, în mare parte datorită lipsei de căști pe piață care să susțină această caracteristică.

Ce oferă Android 15

Totuși, se așteaptă însă că această situație să se schimbe în 2024, pe măsură ce producătorii de accesorii vor începe să lanseze produse noi care suportă Auracast.

Cu Android 15, Google intenționează să introducă o secțiune dedicată „partajării audio”, descoperită în versiunea beta a Android 14. Această secțiune, accesibilă din setările dispozitivului, va facilita conexiunea rapidă și ușoară la dispozitivele din apropiere. Funcția va include un comutator pentru activarea partajării audio, un buton pentru scanarea codurilor QR pentru conexiuni rapide, o opțiune de selectare a dispozitivului Bluetooth pentru ascultare și o secțiune care listează dispozitivele audio disponibile în apropiere.

Pe lângă partajarea audio, se așteaptă ca Android 15 să aducă înapoi widgeturile pe ecranul de blocare și multe alte funcții noi, despre care însă momentan nu există detalii. Utilizatorii ar putea beneficia și de o aplicație de „spațiu privat”, unde se pot stoca aplicații sau informații sensibile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult