Utilizatorii Android își vor salva backup-urile de WhatsApp direct în Google Drive

29.01.2024
Utilizatorii Android își vor salva backup-urile de WhatsApp direct în Google Drive

WhatsApp a anunțat o schimbare importantă pentru utilizatorii Android. Începând cu luna aceasta, backup-urile de chat WhatsApp nu vor mai folosi spațiul dedicat al aplicației, ci vor fi stocate în Google Drive, scrie Wired.

Această actualizare vine ca urmare a anunțului făcut de Meta, compania care deține WhatsApp, anul trecut, în care se specifica trecerea backup-urilor de chat de la spațiul dedicat WhatsApp la utilizarea spațiului de stocare Google Drive asociat contului de Gmail al utilizatorilor.

Pentru utilizatorii care doresc să evite ocuparea spațiului lor de stocare din Google Drive cu backup-uri de chat, WhatsApp oferă câteva alternative. Utilizatorii pot alege să nu facă backup la chat-uri în serviciul de cloud, folosind în schimb instrumentul integrat WhatsApp Chat Transfer atunci când trec la un nou telefon. Acest proces de transfer necesită ca ambele telefoane, vechi și nou, să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi.

Pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu de stocare, există opțiunea de a achiziționa spațiu suplimentar pe Google Drive, cu un abonament Google One. De asemenea, utilizatorii pot opta să elimine imaginile și videoclipurile din backup-ul istoricului de chat.

Cum se poate verifica dacă procesul de backup a început

Pentru a verifica dacă WhatsApp a început procesul de backup în Google Drive, utilizatorii pot accesa Setări WhatsApp > Chaturi > Backup. Dacă backup-ul chat-ului Google Drive este în curs de desfășurare, va apărea un mesaj în secțiunea de backup a chat-ului care indică faptul că chat-urile și media sunt salvate în spațiul de stocare asociat contului Google.

Pe de cealaltă parte, utilizatorii iOS se bazează de mult timp pe iCloud pentru backup-urile de chat. În timp ce utilizatorii de iPhone au beneficiat de comoditatea backup-ului iCloud de ceva vreme, WhatsApp extinde acum această o funcție similară și utilizatorilor de Android, permițându-le să-și stocheze istoricul în Google Drive.

În plus, într-o altă actualizare, se pare că WhatsApp lucrează la o secțiune ascunsă „chaturi de la terți”. Descoperită în versiunea beta pentru iOS de către WABetaInfo, această funcție ar permite utilizatorilor să acceseze și să gestioneze conversații din alte platforme de mesagerie, cum ar fi Telegram și Discord, direct din WhatsApp.

Această dezvoltare se aliniază la Actul Piețelor Digitale al Uniunii Europene, care promovează interoperabilitatea între principalele aplicații de mesagerie, cu scopul de a le oferi utilizatorilor libertatea de a comunica ușor între diferite platforme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult