Anonymous Camera îți ascunde fața din poze și filmări folosind AI

14.06.2020
Anonymous Camera îți ascunde fața din poze și filmări folosind AI

În general ne luăm telefoane cu camere foto performante pentru a ne surprinde trăsăturile cât mai bine. Se pare că există și o categorie de utilizatori care are nevoie să poată să ascundă rapid identitatea celor fotografiați. Aceștia pot fi jurnaliști care iau interviuri unor surse anonime, de exemplu. Sau utilă la un protest pentru a arăta mulțimea fără să divulgi identitatea celorlalți. Soluția pentru ambele situații pare să fie Anonymous Camera.

Anonymous Camera este disponibilă momentan doar pe iPhone

Aplicația Anonymous Camera a fost lansată de curând pe App Store. Aceasta permite realizarea de fotografii și filmări care pot ascunde în timp real fața sau chiar întreaga siluetă a uneia sau mai multor persoane. Aceasta folosește camerele de pe iPhone și algoritmi AI în timp real pe procesoarele din gama „Bionic”. Poți acoperi fața sau silueta unei persoane folosind un algoritm AI de blur, care nu poate fi alterat pentru a arăta informația originală. Alternativ, poți acoperi persoana cu o culoare solidă, la alegere.

Anonymous Camera este realizată special pentru cei care iau foarte în serios intimitatea datelor. Astfel, fotografiile și filmările realizate prin intermediul acestora pot fi lipsite complet de metadata. Poți ascunde astfel locul unde au fost realizate înregistrările, poți ascunde tipul telefonului sau data și ora printr-o singură apăsare de buton.

Și mai interesant este faptul că aplicația dispune chiar și de o funcție care poate să modifice și să ascundă vocea interlocutorului. În timp ce Anonymous Camera este o soluție bună pentru fotografii și filmări cu o singură persoană, nu este 100% eficientă cu mai multe persoane în cadru. Pentru că folosește un procesor mobil cu capabilități AI destul de limitate, atunci când apar mai mult de 8 persoane în cadru, acoperirea nu mai este așa bună.

Creatorii aplicației au testat Anonymous Camera în „libertate” cu ajutorul unor protestatari din Hong Kong. Aceștia au oferit feedback pentru îmbunătățirea capabilităților acesteia și au folosit-o pentru a-și proteja identitatea online.

Aplicația este disponibilă gratuit în App Store. Aceasta include și un upgrade plătit de numai 9,99 lei pentru a scoate watermark-ul de pe filmări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult