Aplicația de mesagerie Signal permite camuflarea scurtăturii afișate pe ecranul telefonului

25.05.2023
Aplicația de mesagerie Signal permite camuflarea scurtăturii afișate pe ecranul telefonului

Venind în ajutorul utilizatorilor care se regăsesc în situații în care simpla prezență a aplicației ar putea atrage persecuții din partea autorităților, dezvoltatorul Signal a adăugat opțiune pentru ascunderea aplicației pe telefon.

Foarte apreciată pentru securitatea impenetrabilă a conversațiilor protejate folosind tehnologii de criptare end-to-end, aplicația Signal este „vânată” de forțele de ordine care opresc și percheziționează în plină stradă telefoanele persoanelor considerate suspecte. Simpla prezență a aplicației instalată pe telefon poate atrage percheziții suplimentare sau arestarea. Însă chiar dacă nu te afli în zone de conflict, ascunderea aplicației pe telefon poate servi ca un mecanism de securitate suplimentar pentru protejarea conversațiilor împotriva privirilor indiscrete.

Noua funcționalitate poate găsită în meniul  Settings > Appearance > App Icons, utilizatorii având de ales între o selecție predefinită de pictograme, unele păstrând numele real al aplicației iar altele venind cu denumiri „la derută”, precum News, Notes, Weather sau Waves. Dezvoltatorul promite că va continua să extindă această colecție, reducând șansele ca aplicația astfel camuflată să fie recunoscută la o inspecție sumară a telefonului.

Important de știut, trecerea la elemente vizuale complet diferite pentru identificarea aplicației nu schimbă modul în care sunt afișate notificările. Acestea vor apărea întotdeauna cu numele și pictograma Signal. Pentru a ascunde complet aplicația de pe dispozitiv, este necesară și dezactivarea notificărilor, ceea ce va incomoda considerabil folosirea aplicației pentru comunicare în timp real.

Pentru a beneficia de noul mod de camuflare Signal trebuie doar să instalezi cea mai recentă versiune a aplicației (v6.21.3), disponibilă în catalogul Play Store. Deocamdată rămâne de văzut dacă această funcționalitate va fi adăugată și versiunii de iPhone, Apple impunând reguli ceva mai stricte pentru ecosistemul iOS.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult