Aplicaţia Facebook pentru mobile poate acum capta imagini la 360 de grade direct de pe smartphone

24.08.2017
Aplicaţia Facebook pentru mobile poate acum capta imagini la 360 de grade direct de pe smartphone

Funcţiile foto din cadrul aplicaţiei Facebook sunt deja destul de avansate, însă acum orice utilizator de smartphone va putea să realizeze imagini statice la 360 de grade, fără o cameră dedicată. Aplicaţia pentru mobil (iOS şi Android) a reţelei de socializare are acum posibilitatea de a înregistra astfel de imagini, într-un mod similar cu cel pe care îl putem găsi în aplicaţiile de cameră de pe smartphone-urile cu Android.

Noua capabilitate este accesibilă din fluxul de ştiri principal, fiind necesară doar atingerea standard pentru un nou status. De aici, pe lângă opţiunile de a capta o imagine sau de a publica un clip video, de a înregistra un Check In sau de a eticheta prieteni, poate fi aleasă noua opţiune „360 foto”. Aceasta deschide un ecran de captură, imaginile putând fi înregistrate într-un mod similar cu cel al unei panorame. În centrul ecranului apare un indicator care te atenţionează dacă te abaţi de la calea necesară pentru o captură de calitate, iar în partea de jos apare o săgeată care indică direcţia în care trebuie să te mişti şi cât de mult din imaginea completă a fost deja înregistrată.

Desigur, rezultatele realizate doar cu telefonul nu vor fi comparabile cu cele realizate cu ajutorul camerelor dedicate. Întrucât este necesară mişcarea fizică a utilizatorului, anumite elemente pot apărea dublate sau mişcate în imaginile finale. Pentru înregistrarea de conţinut video însă, nu există momentan nicio alternativă la camerele portabile la 360 de grade, însă din fericire, există pe piaţă soluţii pentru toate buzunarele, atât de la producători cu vechime în domeniul foto/video (precum Nikon), precumn şi de la producători noi, care au intrat pe piaţă cu astfel de produse.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult