Aplicaţia Gmail pentru iOS primeşte opţiune pentru anunţarea selectivă a mesajelor primite, în funcţie de importanţa acestora

Autor: Aurelian Mihai 15.06.2018
Aplicaţia Gmail pentru iOS primeşte opţiune pentru anunţarea selectivă a mesajelor primite, în funcţie de importanţa acestora

Asistată cu tehnologii AI, noua funcţie permite utilizatorilor Gmail să opteze pentru declanşarea selectivă a notificărilor, doar în cazul mesajelor cu adevărat importante.

În mod atipic, Google a ales să facă disponibilă o nouă funcţie pentru serviciul Gmail mai întâi în versiunea de iOS a aplicaţiei pentru mobil. Astfel, utilizatorii Apple care preferă Gmail pentru gestionarea mesajelor au la dispoziţie o opţiune destul de utilă, care permite oprirea notificărilor pentru email-uri puţin importante, cum ar fi mesaje promoţionale sau de tip newsleter, fără a rata mesajele primite de la prieteni sau colegi de serviciu.

Filtrul automat apelează la tehnologii de inteligenţă artificială pentru a identifica mesajele pe care probabil ai vrea să le citeşti. Acestora li se adaugă şi mesajele marcate de utilizator ca fiind de prioritate înaltă.

Singura problemă ar putea fi că odată ajunşi în Inbox vom fi confruntaţi cu toate mesajele ignorate până atunci, rămase necitite. Pentru a beneficia de notificările afişate selectiv este de ajuns să bifăm opţiunea High priority only din meniul Settings al aplicaţiei.

 

Tags: