Aplicaţia Google Duo pentru apeluri video pe mobil primeşte mod de filmare low-light şi alte îmbunătăţiri

Autor: Aurelian Mihai 20.08.2019
Aplicaţia Google Duo pentru apeluri video pe mobil primeşte mod de filmare low-light şi alte îmbunătăţiri

Lansată în anul 2016, Google Duo este una dintre cele bune aplicaţii pentru apeluri video pe mobil, simplu de folosit şi îmbunătăţită constant. Disponibilă în versiuni de Android şi iOS, aceasta poate folosi la fel de bine conexiunea Wi-Fi sau cea de date, reuşind să ofere o calitate excelentă a imaginii în majoritatea situaţiilor. Plusând la acest capitol, Google Duo oferă acum şi un mod low-light care optimizează automat imaginea pentru folosire pe timp de noapte, în prezenţa surselor difuze de lumină ambiantă.

Noua funcţie poate fi activată din noul buton Low-Light adăugat în interfaţă, ajustarea expunerii şi luminozitatea imaginii oferind o mai bună vizibilitate în schimbul unei penalizări afectând acurateţea culorilor şi redarea scenelor în mişcare. Însă acest neajuns ar putea să fie mai mult sau mai puţin perceptibil, în funcţie de performanţele telefonului folosit.

O altă noutate este funcţia pin to home screen, prin care utilizatorii pot adăuga contacte direct pe ecranul principal al telefonului imediat după finalizarea unui apel video, în idea de a le folosi mai târziu pentru apelare rapidă.

Noua versiune Google Duo aduce şi o funcţie numită call history deletion, prin care putem şterge istoricul apelurilor primite şi trimise la nivel global, sau doar pentru un contact anume.

Îmbunătăţirile se regăsesc atât în versiunea Google Duo pentru Android, cât şi cea de iOS, urmând să apară prin simpla actualizare aplicaţiei la ultima versiune disponibilă.

 

Tags: