Aplicația Google Pay, lansată oficial și în România

08.09.2021
Aplicația Google Pay, lansată oficial și în România

Serviciul de plăți Google Pay este disponibil acum și prin intermediul aplicației dedicate pentru mobil, lansată oficial în România.

Până acum, plățile Google Pay puteau fi efectuate în țara noastră doar prin intermediul aplicațiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăți electronice. Aplicația va putea fi folosită de toți utilizatorii de telefoane Android din România pentru a realiza plăți contactless sau online, într-un mod simplu și sigur.

Google Pay

Aplicația oferă un mod rapid de a plăti în magazine și protejează datele de plată prin multiple niveluri de securitate. Totodată, aplicația simplifică păstrarea biletelor de îmbarcare și a cardurilor de loialitate. Odată cu lansarea aplicației devine disponibil și suportul Google Pay pentru dispozitivele cu sistem de operare Wear OS. Astfel, plata cu smartwatch-ul va fi mult mai simplă.

Google Pay

Disponibilă în peste 30 de țări în toată lumea, aplicația Google Pay oferă plăți sigure, beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri.

De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real. Dacă telefonul este pierdut sau furat, deținătorul poate să-l blocheze sau să-l șteargă folosind funcția „Găsește-mi dispozitivul”. Astfel de funcționalități ajută la păstrarea în siguranță a informațiilor sensibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult