Aplicaţia Google pentru Android primeşte modificări, nemulţumind o parte dintre utilizatori

18.08.2017
Aplicaţia Google pentru Android primeşte modificări, nemulţumind o parte dintre utilizatori

Google a revizuit aplicaţia pentru dispozitive cu Android, aducând modificări la partea de funcţionalitate şi felul cum sunt gestionate cartonaşele Google Now.

Chiar dacă experienţa în utilizare nu se modifică fundamental, o parte dintre retuşurile de ordin estetic şi tweak-uri la partea de funcţionalitate nu sunt bine primite de utilizatori. Prima schimbare ce atrage atenţia este designul Google Feed (ecranul accesat cu o alunecare în stânga pe homescreen-ul Pixel Launcher), modificat pentru a afişa semitransparent imaginea de fundal în jurul aşa numitelor Now Cards.

Pagina Google Now este separată pe trei tab-uri – Home, Upcoming şi Recent. Home este secţiunea unde găseşti cardurile Google Now obişnuite. Tab-ul Upcoming serveşte informaţii personalizate preluate din aplicaţia Calendar şi conturile email. Tab-ul recent găzduieşte istoricul căutărilor Google.

Însă o parte dintre utilizatori nu apreciază modul cum evenimentele din tab-ul Upcoming nu mai apar deasupra cardurilor Google Now, în feed-ul principal. O altă schimbare mai puţin apreciată este imposibilitatea ascunderii cardurilor Google Now folosind alunecări stânga-dreapta. În schimb, fiecare card poate fi şters individual folosind butonul (…) prezent în colţul dreapta-sus.

Aflată de ceva timp la stadiu de testare beta cu un grup restrâns de utilizatori, noua versiune Google App este de acum oficială, actualizarea urmând să ajungă la toţi utilizatorii de terminale cu Android în cursul zilelor următoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult