Google Recorder poate deosebi acum vocile persoanelor înregistrate, etichetând conversațiile transcrise

02.12.2022
Google Recorder poate deosebi acum vocile persoanelor înregistrate, etichetând conversațiile transcrise

Lansată ca o exclusivitate adresată posesorilor de telefoane Pixel, Google Recorder este una dintre cele mai bune aplicații de tip reportofon, prevăzută cu funcție de transcriere text. Disponibil chiar şi în lipsa conexiunii la internet, modul de transcriere a înregistrărilor de voce a devenit o unealtă indispensabilă inclusiv pentru studenţii care vor să ia notiţe în timpul orelor de curs, fără să scrie efectiv de mână sau la tastatură.

Adresând problema confuziei apărute la transcrierea discuțiilor cu mai mulți participanți, Google actualizează aplicația cu o funcție de ”detecție și etichetare a vorbitorilor”. Astfel, sistemul va separa în paragrafe distincte contribuția fiecărui participant identificat după voce, etichetele de forma Speaker1, Speaker2, etc. apărând la partea de sus și marcate în culori diferite, pentru a ușura diferențierea vizuală. Fiecare etichetă nou generată va putea fi editată cu numele interlocutorilor și orice culoare la alegere, transcrierile ulterioare fiind identificate cu numele persoanei respective.

Google dă asigurări că modelele vocale folosite pentru etichetarea transcrierilor sunt păstrate temporar și doar în memoria locală a dispozitivului pe care este instalată aplicația.

Deşi nu este singura aplicaţie de acest tip, Google Recorder rămâne una dintre cele mai populare, pe care membrii comunităţii XDA Developers o adaptează pentru a funcţiona, neoficial, şi pe telefoane non-Pixel. Asta înseamnă că rezultatele pot varia de la un telefon la altul, în funcţie de calitatea microfonului şi puterea de procesare disponibilă.

Aplicația Google Recorder poate fi actualizată la versiunea v4.2 direct din Play Store, însă disponibilitatea mai largă pentru utilizatorii Pixel va fi asigurată abia de săptămâna viitoare, când este programată distribuirea următorului calup de actualizări pentru Android 13.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult