Aplicaţia Google Translate pentru mobil primeşte funcţie „Dicţionar”

Autor: Aurelian Mihai 28.03.2017
Aplicaţia Google Translate pentru mobil primeşte funcţie „Dicţionar”

Folosită pentru a traduce cuvinte şi fraze întregi dintr-o limbă în alta, aplicaţia Google Translate pentru mobil va avea începând cu versiunea 5.8 câteva funcţii noi, printre care şi suport pentru definirea sensului pentru cuvinte individuale.

Noua opţiune pentru definirea cuvintelor ajută la înţelegerea sensului precis al cuvintelor pe care le traduci şi va include exemple de folosire a acestora în propoziţii. Funcţia va fi accesibilă din partea de jos a interfeţei aplicaţiei, sub secţiunea „Traduceri alternative”.

Din păcate opţiunea pentru definirea sensului cuvintelor este afişată doar pentru cuvinte individuale, nu şi atunci când folosim Google Translate pentru a traduce fraze şi propoziţii. Momentan, este posibilă numai definirea cuvintelor ce aparţin din textul sursă, nu şi a versiunilor deja traduse.

O altă îmbunătăţire permite folosirea aplicaţiei Google Translate de pe conturi multiple setate pe acelaşi dispozitiv, fiecare utilizator având acces la propriul istoric de navigare, set de fraze pentru conversaţi şi setări personalizate.

Noua versiune Google Translate 5.8 va putea fi descărcată din magazinul Google Play în cursul zilelor următoare.

Tags: