Aplicația Notepad din Windows 11 va primi cel mai mare update din ultimii 30 de ani

26.12.2022
Aplicația Notepad din Windows 11 va primi cel mai mare update din ultimii 30 de ani

Notepad, una dintre cele mai vechi și cele mai simple aplicații integrate în Windows, a început să primească actualizări odată cu lansarea Windows 11. Rămasă aproape neschimbată încă din anii ’90, dar odată cu Windows 11 aceasta va primi o nouă interfață. Se pare însă că schimbările majore abia acum încep, iar următorul update va integra posibilitatea de a deschide mai multe fișiere deodată.

Notepad va fi mai ușor de folosit cu cu tab-uri pentru a deschide mai multe fișiere în aceeași fereastră

Un angajat Microsoft a publicat pe Twitter mesajul că Notepad are acum tab-uri, alături de o captură de ecran care demonstra această funcție. Se pare însă că acesta nu a fost atent la mesajul de pe ecran, întrucât această funcție trebuia să fie încă secretă până când Microsoft urma să dezvăluie oficial acest update.

De altfel, mesajul a fost și scos de pe Twitter la scurt timp, însă publicul deja a văzut și acum imposibil să nege faptul că acest update este în dezvoltare.

În imagine putea fi observat faptul că acel build de Windows este confidențial și că noutățile nu ar trebui să fie discutate cu nimeni și nici fotografiate, adică fix ceea ce s-a întâmplat.

windows 11 notepad tabs

Notepad este un editor de text destul de simplu, care poate fi folosit însă și în alte cazuri, precum editarea de fișiere de configurare. Alte aplicații similare oferă însă multe alte capabilități avansate, inclusiv posibilitatea de a scrie și compila cod.

De altfel, afișarea mai multor tab-uri în Notepad nu este la prima tentativă de lansare. Pe vremea Windows 10, Microsoft a mai testat această capabilitate, însă a abandonat-o, aparent, până acum.

Așa cum se întâmplă de obicei cu aplicațiile de la Microsoft, cel mai probabil, membrii programului Insiders vor fi primii care vor testa această capabilitate, urmând ca apoi să fie lansată în versiune finală prin Windows update pentru publicul larg.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult