Microsoft actualizează Windows Notepad

13.07.2018
Microsoft actualizează Windows Notepad

Privind şirul interminabil de patch-uri care remediază probleme de securitate şi stabilitate în ultima versiune de Windows 10 am crede că Microsoft are lucruri mai importante de făcut decât să aducă îmbunătăţiri celei mai banale aplicaţii pentru editare text disponibilă pentru platforma desktop PC.

Notepad este una dintre puţinele aplicaţii Windows păstrate şi lăsate practic neschimbate încă de pe vremea lui Windows 98, rămasă la fel de folositoare ca la început. Însă, dacă nu e nevoie de schimbare, atunci de ce insistă Microsoft cu lansarea unei noi versiuni?

Potrivit Microsoft, utilizatorii au solicitat adiţii importante, ajutând în situaţii specifice cum ar fi vizualizarea jurnalelor de sistem şi manipulare text. Astfel, în curând vom putea folosi Windows Notepad pentru a căuta şi înlocui automat cuvinte şi expresii din documentele pe care le edităm.

Şi funcţia zoom va primi îmbunătăţiri, utilizatorii putând folosi rotiţa de scroll în combinaţi cu tasta CTRL pentru a mări sau micşora textul afişat.

O altă modificare vizează detectarea încheierii de linie text, în documentele create pe sisteme Unix/Linux sau Macintosh, astfel încât formatarea textului să fie procesată corect şi pe sisteme Windows.

Bara de status va fi afişată de acum în mod implicit, utilizatorii găsind aici informaţii despre numărul de coloană pe care se află şi activarea funcţiei word-wrap.

Microsoft adaugă si comanda CTRL-BACKSPACE, folosită şi în alte aplicaţii de editare text pentru ştergerea ultimului cuvânt tastat.

Prezentă deja în ultima versiune de testare Windows 10 Redstone 5, noua versiune Notepad va fi inclusă cu următoarea actualizare majoră adusă sistemului Windows 10, pregătită pentru debutul oficial în această toamnă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult