Aplicația Nova Launcher a fost cumpărată. Ce se întâmplă cu proiectul

22.07.2022
Aplicația Nova Launcher a fost cumpărată. Ce se întâmplă cu proiectul
Foto: Profimedia Images

Nova Launcher, unul dintre cele mai populare și apreciate launcher-e pentru sistemul de operare Android, a fost achiziționat de firma Branch. Aceasta oferă servicii de analiză a datelor.

Noul proprietar va folosi Nova pentru a colecta date de la utilizatorii aplicației, dar și pentru a testa noi tehnologii.

Branch a anunțat că îl va angaja pe creatorul aplicației, Kevin Barry, care se va ocupa în continuare de launcher împreună cu echipa sa. Va rămâne în proiect și Cliff Wade, actualul community manager.

Citește și: Google a ascuns lista de permisiuni cerute de aplicațiile din Play Store, iar acum revine asupra deciziei neinspirate

Serviciile Branch vor fi integrate în Nova Launcher începând cu versiunea 8.0.2 beta, dar activarea lor va fi opțională. Branch va achiziționa și Sesame Search, serviciul care oferă motorul de căutare de contacte din launcher. Dezvoltatorii acestuia (Steve Blackwell și Phil Wall) vor fi păstrați, de asemenea.

Launcher-ul Nova, un nume cunoscut în domeniul aplicațiilor pentru personalizarea sistemului de operare Android. 

Nova este un launcher care țintește utilizatorii avansați de Android, care doresc personalizarea în detaliu a telefoanelor: pot modifica forma iconițelor, edita numele aplicațiilor, schimba culorile sau efectele vizuale ale sistemului.

Aplicația Nova Launcher este disponibilă gratuit în Play Store și nu afișează reclame. Utilizatorii care doresc să folosească tot ce are de oferit launcher-ul pot cumpăra licența Prime, care costă 5 dolari și este valabilă pe viață.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult