Aplicaţia Nude foloseşte inteligenţa artificială pentru a ascunde imaginile „sensibile” din directorul camerei

18.10.2017
Aplicaţia Nude foloseşte inteligenţa artificială pentru a ascunde imaginile „sensibile” din directorul camerei
Mulţi oameni îşi fac poze provocatoare sau nud cu smartphone-ul, iar acestea sunt salvate, la fel ca toate celelalte, în directorul Camera Roll. Astfel, există riscul ca utilizatorii să uite de ele şi să le arate din greşeală cuiva sau ca acestea să fie încărcate automat într-un serviciu cloud, ceea ce nu este recomandat, având în vedere incidentele de securitate din ultimii ani. 
 
Aplicaţia Nude pentru iPhone foloseşte inteligenţa artificială pentru a detecta imaginile şi clipurile video „sensibile”. După ce le găseşte, Nude le ascunde şi le şterge din iCloud, dacă au fost încărcate automat. Imaginile sunt analizate local, direct pe dispozitiv, iar aplicaţia nu comunică cu un serviciu online. Pozele pot fi accesate ulterior într-un director special, protejat cu parolă sau PIN. 

Nude a fost dezvoltată de tineri antreprenori de la UC Berkeley. Aplicaţia foloseşte CoreML, o tehnologie, introdusă de Apple împreună cu iOS 11, pentru dezvoltarea de aplicaţii bazate pe inteligenţă artificială. 

Folosirea aplicaţiei costă 1 dolar pe lună. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult