Aplicaţia Twitter pentru Android, compromisă. Conturile utilizatorilor pot fi accesate de hackeri

23.12.2019
Aplicaţia Twitter pentru Android, compromisă. Conturile utilizatorilor pot fi accesate de hackeri

Administratorii Twitter anunţă remedierea unei probleme majore de securitate în aplicaţia pentru dispozitive cu Android,  care putea fi exploatată de hackeri pentru accesarea datelor ”nepublice din conturile de utilizator” şi deturnarea completă a conturilor respective.

Nu este clar dacă există deja conturi de Twitter compromise de hackeri, însă accesul obţinut este total, atacatorul putând iniţia tweet-uri şi trimite mesaje directe în numele utilizatorului.

Potrivit informaţiilor publicate pe blogul Twitter Privacy Center în cursul zilei de vineri, vulnerabilitatea (recent remediată) ar putea permite hackerilor să obţină controlul unui cont şi să acceseze date precum informaţii despre locaţie şi tweet-uri protejate „printr-un proces complicat care implică injectarea de cod maliţios în spaţiul de stocare protejat rezervat aplicaţiei pentru mobil”.

Administratorii Twitter confirmă că problema a fost rezolvată începând cu versiunea 7.93.4  a aplicaţiei de lansată în noiembrie pentru versiunea Android KitKat, precum şi versiunea 8.18 (lansată în octombrie pentru Android Lollipop şi versiunile ulterioare de OS).

Pentru a asigura evitarea oricăror neplăceri, utilizatorii Twitter sunt încurajaţi să verifice manual disponibilitatea ultimei versiuni a aplicaţiei, vizitând secţiunea My Apps a aplicaţiei Play Store.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video