Aplicaţia YouTube pentru Android poate reda acum clipurile în mod „Picture in picture”

08.04.2019
Aplicaţia YouTube pentru Android poate reda acum clipurile în mod „Picture in picture”

Aplicaţia YouTube pentru Android din SUA permitea afişarea clipurilor în mod „Picture in picture” de mai multă vreme, chiar şi atunci când în prim-plan erau afişate alte aplicaţii. Această funcţie era iniţial dedicată celor cu abonamentel YouTube Premium, însă aceasta a fost oferită şi celor care folosesc aplicaţia „gratis”. Se pare însă că funcţionalitatea Picture in picture este acum disponibilă şi în alte ţări, limitând astfel nevoia de a folosi diverse metode neoficiale pentru a asculta muzică sau privi clipuri video în timp ce faci şi altceva pe telefon.

Primii care au raportat noua funcţie sunt utilizatorii din Italia, însă este posibil ca această funcţie să devină disponibilă şi în alte regiuni în perioada următoare. Pentru a verifica dacă Google a activat funcţia şi pe contul vostru, este necesară îndeplinirea câtorva condiţii. În primul rând, telefonul folosit trebuie să folosească Android 8.0 Oreo sau o versiune mai nouă. Apoi, aplicaţia YouTube trebuie să fie actualizată la cea mai recentă versiune din Google Play (poate fi verificat prin simpla rulare a magazinului de aplicaţii şi verificând actualizările în tab-ul My Apps & Games).

În cazul în care dispozitivul Android este actualizat la aceste versiuni, în setările aplicaţiei, la categoria „General” ar trebui să apară opţiunea Picture in Picture, care poate fi activată sau dezactivată, după bunul plac. Odată activată, această funcţie permite închiderea aplicaţiei prin apăsarea butonului home şi pornirea altor aplicaţii din telefon, clipul video rămânând într-un colţ al ecranului, redând conţinutul dorit.

În trecut, mulţi utilizatori apelau la aplicaţii neoficiale sau la funcţia „split screen” din Android, lăsând aplicaţia YouTube pe o porţiune din ecran şi afişând o versiune trunchiată a altei aplicaţii (browser, aplicaţii de social media, etc.) pentru a putea reda muzica sau clipurile simultan. Mulţi şoferi foloseau YouTube în split screen alături de o aplicaţie de navigaţie precum Waze sau Google Maps , suprafaţa pentru harta afişată fiind semnificativ mai mică.

Este posibil ca nu toate conturile să aibă încă acces la această funcţionalitate, iar momentan în România funcţia nu a apărut. Având în vedere că deja funcţia a ajuns în ţări din afara Statelor Unite, probabil că nu va mai dura mult până când aceasta va fi disponibilă în toată lumea.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult