Aplicaţia YouTube pentru mobil are de acum setări pentru playback la viteză variabilă

11.09.2017
Aplicaţia YouTube pentru mobil are de acum setări pentru playback la viteză variabilă

Disponibilă de mult timp în interfaţa YouTube pentru PC, funcţia pentru ajustarea vitezei de redare a clipurilor video este de acum disponibilă şi în aplicaţia pentru mobil.

Anunţată de Pallavi Powale, inginer software în cadrul YouTube, noua setare este descrisă drept o mică victorie în faţa limitărilor tehnice specifice dispozitivelor mobile. Aparent, principalele motive pentru care redarea la viteză variabilă a rămas atât de mult timp o exclusivitate pentru platforma PC sunt dificultatea obţinerii unui nivel constant de calitate şi playback neîntrerupt prin conexiuni lente de internet mobil.

În lipsa unor tehnici avansate de procesare audio, tonalitatea sunetului se modifică direct proporţional cu viteza de redare, ascultarea unei melodii la viteză mai mică sau prea mare nefiind o experienţă tocmai plăcută. Problema este însă rezolvată cu ajutorul unui procedeu de „sintetizare temporală” care permite ajustarea vitezei de redare fără a influenţa şi tonalitatea audio.

Cât despre problema conexiunilor lente la internet, YouTube ocoleşte această limitare într-un mod elegant, ajustând automat calitatea video pentru a reflecta viteza conexiunii de date.

Noua setare pentru ajustarea vitezei de redare poate fi găsită în meniul afişat la folosirea butonul prezent în colţul dreapta sus a imaginii.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult