Aplicația sMiles le va oferi utilizatorilor Bitcoin pentru simplul fapt că merg pe jos

01.05.2020
Aplicația sMiles le va oferi utilizatorilor Bitcoin pentru simplul fapt că merg pe jos

Startup-ul StandApp a anunțat o aplicație, numită sMiles, care îi răsplătește pe utilizatori cu Bitcoin (BTC) pentru faptul că fac mișcare.

Printre activitățile acceptate se numără mersul pe jos, alergatul sau mersul pe bicicletă, transmite Decrypt.co. Aplicația îi va răsplăti, însă, și pe cei care urmăresc clipuri video sau pe gameri.

Igor Berezovsky, inițiatorul proiectului și directorul general al Shape – compania care, printre altele, a dezvoltat aplicația de chat IM+- a declarat că sMiles promovează adopția Bitcoin, dar și un stil de viață sănătos.

Pentru a măsura distanța parcursă, aplicația va folosi GPS-ul de pe telefoane. Utilizatorii nu se vor îmbogăți folosind sMiles, deoarece vor fi răsplătiți cu satoshis, cea mai mică unitate Bitcoin. Cât vor primi nu știm deocamdată exact.

Un satoshi este cea mai mică fracțiune dintr-un Bitcoin, care poate fi trimis prin protocolul Bitcoin în prezent: 0.00000001 BTC, adică, o sutime dintr-o milionime BTC.

Bitcoinul acumulat de utilizatori în timp va putea fi transferat într-un portofel pentru criptomonede. Utilizatorii vor trebui să se înregistreze în aplicație doar dacă doresc să retragă mai mult de 10.000 de satoshi.

Deocamdată, aplicația este finanțată de Berezovsky, familia și prietenii lui, dar în viitor va încheia parteneriate cu furnizori de asigurări de sănătate, companii de publicitate și alți parteneri pentru a oferi recompense mai mari și a genera venituri pentru dezvoltator.

Aplicația se află acum în faza de testare închisă. Ulterior, la jumătatea lunii mai, sMiles va fi disponibilă pentru Android, iOS și Apple Watch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult