Aplicaţiile de social media aflate sub asediul regimurilor opresive [INFOGRAFIC]

Autor: Adrian Popa 22.11.2016
Aplicaţiile de social media aflate sub asediul regimurilor opresive [INFOGRAFIC]

Recent, arbitrul pieţei de telecomunicaţii din Rusia, Roskomnadzor, a interzis accesul cetăţenilor la reţeaua de socializare profesională LinkedIn, pe motiv că datele utilizatorilor nu sunt găzduite de servere din Federaţia Rusă. LinkedIn, companie cumpărată anul acesta de Microsoft, are aproximativ 6 milioane de utilizatori în această ţară.

 

Acesta este cel mai recent incident dintr-o serie de atacuri făcute de regimurile opresive asupra aplicaţiilor de socializare. De exemplu, în acest moment accesul la Facebook este interzis în 6 ţări, iar în 27 de state utilizatori ai reţelei de socializare au fost arestaţi în 2016 din cauza conţinutului pe care l-au publicat.

 

Totodată, accesul la WhatsApp, cea mai mare aplicaţie de chat din lume, era interzis în 12 ţări, iar utilizatori din 11 ţări au fost arestaţi în acest an pentru că au folosit aplicaţia.

 

Cei de la Statista au realizat un infografic, pe baza datelor furnizate de organizaţia Freedom House, cu aplicaţiile de chat „incomode” pentru unele regimuri.

Infographic: Where Popular Apps Are Under Assault | Statista
You will find more statistics at Statista