Apple a îmbunătăţit gestionarea memoriei RAM în ultima versiune beta iOS 10.1

29.09.2016
Apple a îmbunătăţit gestionarea memoriei RAM în ultima versiune beta iOS 10.1

În timp ce producătorii de telefoane cu Android pun accentul pe includerea unei cantităţi cât mai mari de memorie RAM, deseori afectând autonomia bateriei fără beneficii reale asupra funcţionării aplicaţiilor, Apple mizează în schimb pe optimizarea folosirii resurselor de memorie existente, profitând de faptul că iOS rulează doar pe un număr redus de modele smartphone şi tablete, toate aparţinând aceluiaşi producător.

Pe lângă numeroase bug fix-uri şi îmbunătăţiri, cum ar fi introducerea modului de vizualizare „Portret” pentru telefoanele din seria iPhone 7 Plus, Apple pare să fi făcut şi alte schimbări mai puţin vizibile, vizând gestionarea mai bună a memoriei pentru dispozitivele echipate cu 2 RAM.

Potrivit speculaţiilor circulate de unii entuziaşti, cantitatea suplimentară de memorie RAM nu a fost până acum utilizată pe deplin decât cu aplicaţiile pentru procesarea imaginilor. În rest, telefoanele iPhone 7 şi iPhone 7 Plus echipate cu prima versiune iOS 10.1 beta 1 eliminau la fel de repede din memoria RAM aplicaţiile rămase neutilizate, fapt ce întârzia deschiderea acestora atunci când erau solicitate din nou de utilizator.

În schimb, problema ar fi remediată în ultimul build iOS 10.1 beta, îmbunătăţind performanţele înaintea lansării ediţiei oficiale iOS 10.1. Observând însă exemplul dat de dispozitivele Android echipate cu cantităţi generoase de memorie RAM, este posibil ca folosirea integrală a memoriei RAM instalate pe telefoanele iPhone 7 să aducă şi o reducere mai mult sau mai puţin sesizabilă a autonomiei oferită de acumulator.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult