Apple a închis contul de dezvoltator al Epic Games, ignorând astfel Actul Piețelor Digitale

08.03.2024
Apple a închis contul de dezvoltator al Epic Games, ignorând astfel Actul Piețelor Digitale

Apple a decis să închidă contul dezvoltatorului Epic Games. Astfel, magazinul dezvoltatorului nu va putea fi folosit pe dispozitivele cu iOS, iar revenirea jocului Fortnite nu va fi posibilă.

În ciuda noilor reglementări impuse de Uniunea Europeană prin intermediul Actului Piețelor Digitale (DMA), Apple a decis să închidă contul de dezvoltator al Epic Games Sweden AB. Luna trecută, Epic a anunțat că Apple a aprobat un cont de dezvoltator iOS pentru Epic Games Sweden, deschizând calea pentru revenirea popularului joc Fortnite în App Store pe iOS, pentru prima dată după ce a fost retras în 2020. Cu toate acestea, lucrurile nu stau atât de simplu, deoarece neînțelegerile par să persiste.

Epic spune acum că avocații Apple au trimis o scrisoare prin care spun că gigantul închide contul Epic Games Sweden AB, o mișcare pe care Epic o numește o „încălcare gravă a DMA” și o indicație că Apple nu are intenția de a „permite o concurență adevărată pe dispozitivele iOS”.

Apple încalcă noile reglementări impuse de UE

„Prin închiderea contului de dezvoltator al Epic, Apple îl elimină pe unul dintre cei mai mari potențiali concurenți ai Apple App Store. Ne subminează capacitatea de a fi un concurent viabil și le arată altor dezvoltatori ce se întâmplă atunci când încerci să concurezi cu Apple sau când ești critic cu privire la practicile lor neloiale”, a declarat compania Epic Games într-un comunicat de presă.

Apple și-a motivat decizia de închidere a contului de dezvoltator pentru Epic Games invocând faptul că Epic a criticat public modul în care Apple intenționa să se alinieze reglementărilor europene. De asemenea, Apple spune că Epic ar reprezenta o amenințare la adresa ecosistemului său.

Între timp, Uniunea Europeană a confirmat că analizează decizia Apple de a închide contul de dezvoltator al Epic Games – invocând trei reglementări separate care se pot aplica.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult