Apple se pregătește să impună taxe și restricții pentru aplicațiile din afara App Store

28.01.2024
Apple se pregătește să impună taxe și restricții pentru aplicațiile din afara App Store

Apple se pregătește să implementeze taxe și restricții noi pentru descărcările de aplicații de la terți. Schimbarea, reprezintă o abatere totală de la politica tradițională a companiei, care a controlat încă din ziua 1 descărcările de aplicații pentru utilizatorii iOS.

Noua strategie a Apple vine ca răspuns la legislația europeană nou introdusă, permițând utilizatorilor din Europa să descarce diverse aplicații fără a fi limitați exclusiv la magazinul App Store, scrie New York Post. 

Companii importante, precum Meta Platforms și Spotify, se pregătesc, de asemenea, să le ofere utilizatorilor opțiuni alternative de descărcare, în conformitate cu noile reglementări. Meta Platforms explorează un sistem care să permită utilizatorilor să descarce aplicații direct din reclamele de pe Facebook, în timp ce Spotify intenționează să permită descărcarea anumitor aplicații pentru iPhone direct de pe site-ul propriu.

Ce alte companii vor lua măsuri în privința noilor reglementări

În acest context, se speculează că și alte companii, cum ar fi Microsoft, ar putea lua în considerare crearea propriilor magazine de aplicații terțe. Microsoft a analizat anterior lansarea unui magazin de aplicații terțe dedicat jocurilor, iar acum se pare că este momentul perfect ca acest magazin să fie lansat.

În altă ordine de idei, Apple a reluat recent vânzarea de ceasuri Watch Series 9 și Watch Ultra 2, după ce a eliminat temporar funcționalitatea de măsurare a oxigenului din sânge din cauza unei dispute legate de încălcarea drepturilor de autor. Ceasurile, acum fără funcționalitatea respectivă, au fost reintroduse și sunt disponibile pe site-ul oficial Apple și în magazinele sale, conform informațiilor de la The Verge.

Decizia de a elimina această caracteristică vine ca răspuns la o reclamație de încălcare a brevetelor, iar Apple subliniază că ceasurile vândute anterior care dispuneau de această funcție nu vor fi afectate.

Un purtător de cuvânt al Apple a declarat: „Apelul Apple este în desfășurare, și credem că Curtea de Apel a SUA pentru Circuitul Federal ar trebui să inverseze decizia USITC. Suntem în dezacord total cu decizia USITC.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult