Apple a permis lansarea Eaze pe iPhone, o aplicație care livrează cannabis

10.07.2021
Apple a permis lansarea Eaze pe iPhone, o aplicație care livrează cannabis

Compania Apple este foarte restrictivă atunci când vine vorba despre conținutul disponibil în App Store, interzicând din start aplicații care pot include pornografie, de exemplu. De asemenea, aplicațiile care abordează subiecte precum droguri ușoare sau de mare risc, sunt interzise. Totuși, cannabis, un drog considerat foarte ușor, a început de câțiva ani să fie legalizat în multe state din SUA, iar mai multe companii oferă acum servicii de livrare sau chiar comenzi online pentru produse obținute din această plantă. După ce Apple a modificat pe 7 iunie regulamentul App Store, care permite astfel de aplicații în magazin, a și apărut prima aplicație care vinde marijuana pe iPhone: Ease.

Aplicația Eaze poate fi descărcată de utilizatorii din SUA

Aplicația se numește Eaze și este un serviciu de livrări atât pentru mugurii plantei marijuana (care pot fi rulați în țigări), cât și pentru produse din ulei CBD, sau prăjituri care includ astfel de ingrediente care pot fi folosite în scopuri medicinale. Desigur, aplicația este disponibilă și funcțională doar în statele SUA unde consumul și vânzarea de marijuana sunt legale. De asemenea, doar aplicațiile ale unor producători licențiați pot ajunge pe App Store, Apple verificând documentele acestora înainte de aprobare.

Aplicația necesită însă datele personale ale utilizatorilor. Este necesară verificarea cărții de identitate, pentru a verifica vârsta și probabil statul în care se află. În rest, interfața Eaze este similară cu un magazin online, putând alege produsele dintr-un catalog, plăti și alege livrarea. Totul se face direct din aplicație.

Acum că există un astfel de serviciu de livrare pe iPhone, cu siguranță vor începe să apară și altele. Pe Google Play Store există deja mai multe astfel de aplicații, întrucât Google a permis în urmă cu mai mult timp lansarea acestui tip de servicii, după ce mai multe state din SUA au legalizat consumul și vânzarea de cannabis.

sursa: Phone Arena, App Store

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult