Apple Music se instalează direct în dock-ul iPhone și înlocuiește alte aplicații, fără acordul utilizatorilor

07.05.2022
Apple Music se instalează direct în dock-ul iPhone și înlocuiește alte aplicații, fără acordul utilizatorilor

De-a lungul timpului, Apple nu s-a ascuns că pune un accent mare pe utilizarea aplicațiilor sale proprietare în defavoarea celor ale altor dezvoltatori din App Store. Chiar dacă Spotify este cel mai mare serviciu de streaming de muzică din lume, fiind pe primul loc și în topurile utilizatorilor de iOS, compania ar prefera ca toți utilizatorii să folosească Apple Music, iar în cazul acestui serviciu se pare că sistemul de operare este programat să înlocuiască în listă alte aplicații atunci când este reinstalată.

În mod normal, atunci când descarci o aplicație de pe App Store, aceasta apare pe ultima poziție liberă de pe ultima pagină de aplicații. Acest lucru se întâmplă cu toate aplicațiile încă de când magazinul de aplicații a fost lansat odată cu versiunea 2.0 de iPhoneOS (vechiul nume al iOS). În cazul aplicației Music, regulile par să fie puțin diferite, însă.

Aplicația Apple Music are prioritate la instalare față de altele din App Store

Dacă ștergi aplicația Music din meniul iPhone-ului, ceva ce Apple permite de câțiva ani deja, atunci când te hotărăști să o reinstalezi din App Store, aceasta este descărcată direct în dock-ul din partea de jos a ecranului. Aici sunt „ancorate” de obicei cele mai des folosite patru aplicații, mulți utilizatori punând acolo aplicația te apeluri, aplicația de mesaje sau aplicația de Mail, alături de aplicația de muzică. Cumva, compania Apple se așteaptă ca aplicația de muzică să fie permanent acolo și pare că este dispusă să înlocuiască alte aplicații din dock pentru a pune Music acolo.

Dacă dock-ul este „plin”, adică este populat deja cu patru aplicații, atunci când reinstalezi Music, una dintre acestea va fi mutată înapoi în meniul telefonului, pentru a face loc. În niciun punct însă, utilizatorul nu este întrebat dacă dorește să înlocuiască o aplicație din dock cu Music. Totul se întâmplă automat. Aplicația care este înlocuită nu este însă întotdeauna o aplicație 3rd party, de la dezvoltatori din App Store, sau cele de muzică, așa cum vedem în exemplul video de mai sus. Dacă toate aplicațiile din dock sunt produse de Apple, Music va înlocui una dintre ele.

Având în vedere că Apple oferea prioritate aplicațiilor sale în căutările de pe App Store anterior, această mișcare nu este tocmai surprinzătoare. Totuși, în urma acestor descoperiri, este posibil ca Apple să aibă din nou probleme de ordin legal în cazul în care dezvoltatorii vor acuza din nou compania de concurență neloială.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult