Apple va scădea comisionul pentru plățile în afara App Store de la 30% la 27%

04.02.2022
Apple va scădea comisionul pentru plățile în afara App Store de la 30% la 27%

Apple a anunțat ce se va întâmpla cu aplicațiile care vor permite sisteme de plăți alternative în Olanda, singura țară din UE care obligă compania să permite astfel de soluții pentru anumite tipuri de aplicații. Compania pare să profite de pe urma hotărârii judecătorești pentru a impune alte reguli proprii, care practic anulează avantajele folosirii unui sistem alternativ la App Store. Compania va continua să ia un comision din plățile realizate în aplicației, dar în loc de 30%, Apple a impus un tarif de 27%.

Se pare că Apple dorește să descurajeze plățile în afara App Store cu comisioane mari și soluții tehnice complicate

Pentru că aplicațiile în continuare folosesc App Store pentru distribuție, însă nu doresc să folosească procesatorul de plăți Apple pentru tranzacțiile interne, Apple va permite dezvoltatorilor de aplicații de dating să ofere metode alternative de plată. Totuși, aceste metode alternative vor fi în continuare taxate, întrucât folosesc în continuare infrastructura Apple pentru a ajunge la clienți.

Astfel, la sfârșitul lunii, cei care sunt în programul de plăți alternative, vor trebui să divulge volumul de comenzi prin intermediul altor procesatori de plăți, după care Apple va trimite o factură de 27% din valoarea acelor tranzacții către dezvoltatorul software.

O altă limitare pentru aplicațiile care vor beneficia de astfel de plăți va fi faptul că aplicația pentru Olanda va trebui să fie urcată separat de versiunea internațională pe serverele Apple, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii vor lucra în plus pentru menținerea a două versiuni ale aplicației, una cu plăți exclusive prin Apple și una cu metode alternative.

De asemenea, companiile se angajează să plătească toate taxele aplicabile în Olanda pentru plățile procesate în afara Apple, cât și de servicii de suport tehnic pentru respectivele plăți.

Apple pare să încearcă să facă sistemul de plăți alternativ o opțiune mai slabă pentru producătorii de aplicații, aceștia fiind nevoiți să consume mai multe resurse pentru implementarea noilor capabilități, în timp ce comisionul perceput de companie scade cu doar 3 procente.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult