Aproape 190.000 de aplicaţii din App Store ar putea deveni inutile după lansarea iOS 11

15.03.2017
Aproape 190.000 de aplicaţii din App Store ar putea deveni inutile după lansarea iOS 11

Apple încearcă de multă vreme să-i determine pe dezvoltatori să-şi actualizeze aplicaţiile astfel încât acestea să fie compatibile cu procesoarele pe 64 de biţi introduse odată cu iPhone 5S. Totuşi, 8% dintre aplicaţiile disponibile în magazinul virtual App Store sunt incompatibile.

 

Se pare că după lansarea iOS 11, aproape 190.000 de aplicaţii care nu sunt actualizate vor deveni inutile, potrivit firmei de cercetare Sensor Tower. Asta deoarece compania va opri în iOS 11 suportul pentru aplicaţiile dezvoltate pentru procesoarele pe 32 de biţi.

Deşi chipset-urile pe 64 de biţi au fost introduse în septembrie 2013, Apple a început să le ceară dezvoltatorilor să ofere suport pentru această arhitectură abia în iunie 2015.

 

 

Majoritatea aplicaţiilor care vor fi afectate sunt foarte vechi şi abandonate de dezvoltatorii lor, dar printre acestea se numără şi unele populare, potrivit Sensor Tower.

 

Apple a început curăţenia în App Store anul trecut, când 47.000 de aplicaţii vechi şi depăşite au fost eliminate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult