Aveți grijă ce comunicați cu ChatGPT. Se pare că aplicația a divulgat informații personale din conversații private

30.01.2024
Aveți grijă ce comunicați cu ChatGPT. Se pare că aplicația a divulgat informații personale din conversații private

Se pare că ChatGPT a leak-uit conversații și informații personale. Acestea ar fi ajuns la persoane cărora nu le erau destinate.

ChatGPT a devenit un asistent important pentru unii dintre noi, fiind folosit pentru căutarea de informații, realizarea de texte sau pentru amuzament. Dar vă sfătuim să aveți grijă pentru ce folosiți ChatGPT și ce date îi furnizați, deoarece utilizatorii au raportat că ChatGPT a scurs câteva conversații private.

Potrivit unui raport, ChatGPT divulgă conversații private, inclusiv detalii precum numele de utilizator și parolele. Informațiile survin după ce un utilizator a observat în mod curios conversații suplimentare prezente în istoricul său de chat care nu îi aparțineau.

ChatGPT poate divulga conversații private

Aceste conversații au inclus mai multe detalii. Un set de conversații a fost făcut de cineva care încerca să rezolve probleme printr-un sistem de asistență utilizat de angajații unui portal de medicamente eliberate pe bază de rețetă de farmacie și includea numele aplicației pe care persoana externă încerca să o rezolve, numărul magazinului unde a apărut problema și acreditări suplimentare de conectare.

O altă conversație includea numele prezentării la care lucra cineva alături de detalii ale unei propuneri de cercetare nepublicate. Astfel, informații valoroase, precum date de conectare sau alte asemenea pot ajunge la alți utilizatori.

Se pare că nu este prima dată când acest lucru se întâmplă. ChatGPT a avut o eroare în martie 2023 care a scurs titlurile conversațiile, în timp ce în noiembrie 2023, cercetătorii au putut folosi interogări pentru a determina botul AI să divulge o mulțime de date private utilizate în formarea LLM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult