Bard, chatbot-ul celor de la Google, poate oferi scurte rezumate clipurilor de pe YouTube

23.11.2023
Bard, chatbot-ul celor de la Google, poate oferi scurte rezumate clipurilor de pe YouTube

Google face un nou pas important în dezvoltarea inteligenței artificiale prin actualizarea chatbot-ului său AI, Bard, cu o nouă funcționalitate ce permite acestuia să urmărească și să rezume videoclipuri YouTube. Conform companiei, inovația promite să fie extrem de utilă pentru cei care lucrează frecvent cu conținut video, cât și pentru elevi și studenți.

Lansat inițial în februarie anul acesta, Bard a avut un start dificil, confruntându-se cu erori semnificate. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, calitatea răspunsurilor sale s-a îmbunătățit semnificativ, iar acum Google adaugă o caracteristică ce va îmbogăți interacțiunea utilizatorilor cu conținutul video de pe YouTube.

Potrivit unui post de blog al companiei, această funcție reprezintă „primii pași” ai chatbot-ului în înțelegerea videoclipurilor de pe YouTube, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a obține rezumate ale videoclipurilor și informații specifice direct de la Bard.

Cum se poate utiliza noua funcție

Un exemplu oferit în blogul Google arată cum, în cazul în care cineva caută rețete de gătit pe YouTube, poate acum întreba Bard despre detalii specifice, cum ar fi numărul de ouă necesar într-o rețetă dintr-un anumit videoclip. Această funcție, aflată în prezent în stadiul de testare, va permite o interacțiune mai rapidă cu conținutul video.

Pentru a activa extensia YouTube pentru Bard, utilizatorii trebuie să acceseze pagina de start a aplicației Bard și să apese pe butonul extensiilor, care seamănă cu o piesă de puzzle. Odată ajunși pe pagina de extensii, utilizatorii pot activa opțiunile dorite, inclusiv extensia YouTube.

În plus, Google a anunțat recent alte actualizări pentru Bard, cum ar fi disponibilitatea pentru adolescenți, suport pentru ecuații matematice, generarea de grafice din datele incluse în prompturi, posibilitatea de a rezuma mai multe e-mailuri simultan și alte îmbunătățiri. În septembrie, au fost introduse noi funcții pentru Bard, inclusiv răspunsuri personalizate, extensii Bard și un buton îmbunătățit „Google it”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult