Bug descoperit în WhatsApp: un simplu mesaj primit îți poate închide aplicația de Android

05.06.2023
Bug descoperit în WhatsApp: un simplu mesaj primit îți poate închide aplicația de Android
Foto: Shutterstock

După mai multe cazuri legate de iPhone, în care anumite mesaje care conțineau caractere ciudate sau o anume comandă mai neobișnuită cauzau telefoanele să se reseteze, să se închidă sau să nu mai poată accesa aplicația de chat, acum a apărut o astfel de problemă și pe Android. Versiunea pentru telefoanele cu sistemul de operare de la Google pot primi un mesaj pe WhatsApp care închide instant aplicația.

Bug-ul din WhatsApp a fost descoperit recent

Conform PandyaMayur de pe Twitter, cercetător în domeniul securității cibernetice, există posibilitatea de a închide forțat aplicația de WhatsApp a unui prieten prin trimiterea unui simplu mesaj. Acest bug este prezent pe versiunea 2.23.10.77 a aplicației WhatsApp din Google Play Store și va funcționa ori de câte ori utilizatorul deschide un chat în care este prezent acel mesaj.

Mesajul cu pricina este unul aparent neproblematic: „wa.me/settings”, o comandă care ar trebui să ducă utilizatorul care dă click pe acest link direct în meniul de setări al aplicației WhatsApp. Dintr-un motiv sau altul, ultimele update-uri au stricat această funcționalitate, iar rezultatul este închiderea imediată a aplicației.

Din fericire, repornirea aplicației este posibilă și poți folosi WhatsApp fără probleme atât timp cât nu deschizi un chat care conține acel mesaj. Astfel, chiar dacă cineva îți face o glumă cu trimiterea acestui mesaj, îl poți evita.

Cu siguranță acum, că acest bug este public, WhatsApp va lucra pentru a rezolva problema în următorul update al aplicației. Compania lansează actualizări foarte des, în special pentru a evita exploatarea unor vulnerabilități care ar putea pune în pericol securitatea utilizatorilor săi.

WhatsApp este în prezent cea mai mare aplicație de chat din lume, cu peste 2 miliarde de utilizatori activi. Singura care se apropie este WeChat, folosită în special în China, care are 1,2 miliarde de utilizatori, urmată de Facebook Messenger cu 988 milioane de utilizatori în fiecare lună.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult