Ce este noua funcție Private Space pentru Android și cum poate ajuta utilizatorii?

12.12.2023
Ce este noua funcție Private Space pentru Android și cum poate ajuta utilizatorii?

Telefonul fiecăruia dintre noi adăpostește informații și fișiere valoroase, indiferent dacă vorbim despre date despre conturile bancare, fotografii sau parole. Aceste dispozitive adăpostesc date foarte importante și de aceea securitatea acestora este foarte importantă.

Deși toată lumea ar trebui să folosească deja un ecran de blocare securizat pe telefonul lor, unii utilizatori ar putea avea nevoie de un nivel suplimentar de securitate pentru liniște suplimentară. App loker-urile au prosperat astfel, dar Google vrea să ofere această funcționalitate direct în Android odată cu viitoarea funcție Private Space.

Google a lansat Android 14 QPR 2 Beta 2 pentru dispozitivele Pixel compatibile. Cu această actualizare de software, Android Police a activat aplicația Private Space, chiar dacă nu este încă disponibilă live. Când funcția va fi disponibilă, va fi disponibilă accesând secțiunea Setări > Securitate și confidențialitate > Spațiu privat.

Cum te poate ajuta noua funcție din Android 14?

Se pare că aplicația Private Space de la Google este destul de similară cu ceea ce oferă Secure Folder de la Samsung, care este deja prezentă pe smartphone-urile Samsung Galaxy. Nu veți avea nevoie de aplicații suplimentare pentru a ascunde aplicațiile de pe telefonul odată cu lansarea Private Space.

Prin intermediul Private Space, utilizatorii pot crea un nou profil Android care este legat de utilizatorul principal, cum ar fi un profil de serviciu. Acest profil poate fi blocat cu ajutorul parolelor de securitate existente pe telefon sau poate fi setat să folosească un set diferit de acreditări. Sursele spun că va trebui să vă conectați la contul dvs. Google pentru a instala aplicații pe acest profil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult