Chrome va solicita codul PIN, sau amprenta pentru accesarea tab-urilor Incognito pe Android

13.08.2021
Chrome va solicita codul PIN, sau amprenta pentru accesarea tab-urilor Incognito pe Android

Chrome va spori nivelul de securitate oferit utilizatorilor de Android, legând nodul de navigare Incognito de folosirea senzorul de amprentă sau codul PIN.

Google a îmbunătățit conceptul de navigare Incognito, vizând mai mult decât ștergerea urmelor lăsate în istoricul de navigație și blocarea urmăriri prin fișiere cookie, asigurând că tab-urile deschise nu pot fi „spionate” de alte persoane atunci când proprietarul dispozitivului nu este atent.

Chrome Incognito

Spre exemplu, dacă folosești telefonul pentru navigare Incognito și dintr-un motiv oarecare altă persoană obține acces fizic asupra acestuia, persoana respectivă nu va putea vedea ce se află în tab-urile deschise. De îndată ce telefonul detectează că nu mai este folosit de persoana autorizată, sesiunea Incognito deschisă în browserul Chrome este ascunsă automat pentru a bloca orice priviri indiscrete. Sistemul funcționează prin aplicarea unui efect de blur, atât peste conținutul paginii dar și miniaturile tab-urilor afișate în meniul task switcher.

Autorizarea sesiunilor de navigare Incognito cu ajutorul codului pin sau autentificare biometrică poate fi activată în versiunea experimentală Chrome Canary, fiind doar o chestiune de timp până ce Google va extinde această funcționalitate tuturor utilizatorilor de Android.

În afară de browserul Chrome, Google are în plan măsuri similare și pentru protejarea sesiunilor Google Search deschise în modul Incognito, respectiv la accesarea fișierelor păstrate în conturi Google Drive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult