Chrome ar putea primi o funcționalitate în stilul Google Reader, permițând abonarea la site-urile preferate

Autor: Aurelian Mihai 22.02.2021
Chrome ar putea primi o funcționalitate în stilul Google Reader, permițând abonarea la site-urile preferate

De când Google a anunțat dezactivarea Google Reader, fanii acestuia s-au întrebat cum anume va umple dezvoltatorul Android și Chrome golul lăsat.

Ei bine, începând cu ultima versiune Chrome Canary, meniul principal include o nouă selecție ”Follow”, aparent intenționată pentru abonarea la feed-uri de conținu furnizare de site-urile vizitate. Pentru a nu pierde timpul cu testarea acestei funcții, dezvoltatorii Chrome a inclus până și o notificare prealabilă pentru „semnalizarea” acesteia.

chrome reader

Un alt indiciu care pare să confirme intențiile Google pentru introducerea cât mai rapidă a noul Feed Reader în versiunea oficială de Chrome este și faptul că funcționalitatea nou adăugată nu depinde de vreun parametru activabil manual la secțiunea chrome://flags. În schimb, butonul Follow apare pentru toată lumea și este gata de folosit, chiar dacă funcționalitatea RSS integrată cu browserul Chrome ar putea să nu fie încă la forma finală.

Rămâne de văzut doar dacă suportul RSS își va face apariția în viitoarele versiune Chrome Beta, sau va fi abandonat la stadiul de experiment pentru ediția Chrome Canary.