Chrome pentru iOS va proteja suplimentar tab-urile Incognito

12.02.2021
Chrome pentru iOS va proteja suplimentar tab-urile Incognito

Browserul Chrome sporește nivelul de securitate oferit utilizatorilor iPhone, legând nodul de navigare Incognito de autentificarea Face ID.

Google este pe cale să extindă conceptul de navigare Ingognito pentru a viza mai mult decât ștergerea urmelor lăsate în istoricul de navigație și blocarea urmăriri prin fișiere cookie, asigurând și că tab-urile deschise nu pot fi „spionate” de alte persoane atunci când proprietarul dispozitivului nu este atent.

Spre exemplu, folosești iPhone-ul pentru navigare Incognito și dintr-un motiv oarecare altă persoană obține acces fizic asupra acestuia. De îndată ce sistemul Face ID detectează că telefonul nu este folosit de persoana autorizată, sesiunea Incognito deschisă în browserul Chrome este ascunsă automat pentru a împiedica orice priviri indiscrete.

Chrome Incognito

Sistemul funcționează prin aplicarea unui efect de blur, atât peste conținutul paginii dar și miniaturile tab-urilor afișate în meniul task switcher.

Simplu de implementat, dar cu protecție eficientă, autorizarea sesiunilor de navigare Incognito cu ajutorul Face ID se află deocamdată la stadiu experimental, Google neoferind un termen exact pentru adăugarea aceste facilități în versiunea oficială de Chrome.

În afară de browserul Chrome, Google are în plan măsuri similare și pentru protejarea sesiunilor Google Search deschise în modul Incognito, respectiv la accesarea fișierelor păstrate în conturi Google Drive. Diferența este că pentru Google Drive va fi disponibilă și opțiunea solicitării întârziate a scanării Touch ID sau Face ID.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult