Cum arată noua funcţie de înregistrare a apelurilor din aplicaţia Google Phone şi care sunt limitările

29.01.2020
Cum arată noua funcţie de înregistrare a apelurilor din aplicaţia Google Phone şi care sunt limitările

Google a adăuga în scurt timp opţiune pentru înregistrarea apelurilor de voce, direct în aplicaţia Google Phone. Iată cu funcţionează aceasta şi care sunt principalele limitări.

Cine a încercat să folosească aplicaţii pentru înregistrarea apelurilor pe telefoane Android de generaţie recentă ştie deja că Google a pus multe piedici. Începând cu versiunea Android 9.0 Pie, Google a restricţionat această funcţionalitate încât doar pe telefoanele trecut prin procedeul de ROOT mai funcţiona înregistrarea apelurilor. De atunci, înregistrarea apelurilor mai este posibilă doar pe dispozitive care folosesc versiuni Android modificate de producător special pentru a include această funcţionalitate.

Intrată sub „bisturiul” experţilor în modding de pe formul XDA-Develorpers, versiunea 44 a aplicaţiei Google Phone, livrată pe telefoanele Pixel 4, a fost modificată deja pentru expunerea funcţiilor de înregistrare a apelurilor.

Noua opţiune este semnalată prin apariţia unui buton „înregistrare” în interfaţa afişată pentru apelurile de voce aflate în desfăşurare. Înregistrarea poate fi pornită şi oprită în orice moment folosind acest buton.

Apelurile înregistrate anterior pot fi ascultate prin intermediul listei de apeluri recente, clipurile salvate în format WAV rămânând ataşate apelurilor respective. Opţional, putem folosi butonul share pentru a trimite fişierul unui contact din aplicaţia de mesagerie preferată, sau ca ataşament la un mesaj email.

Aparent Google lucrează şi la implementarea unei opţiuni pentru transcrierea automată a convorbirilor înregistrate, existând chiar şi o opţiune în lista de apeluri pentru vizualizarea de transcrieri în formă text, deocamdată nefuncţională.

Important de ştiut, folosirea opţiunii de înregistrare a apelurilor din aplicaţia Google Phone, va fi anunţată celuilalt participant la discuţie cu un mesaj  pre-înregistrat, alertând atunci când un apel este înregistrat sau când s-a oprit înregistrarea. Prin această măsură, Google se asigură că nu vor fi încălcate legile privind înregistrarea apelurilor atunci când utilizatorii de Android folosesc această funcţie.

Google nu oferă informaţii concrete despre debutul oficial al noii funcţii de înregistrare a apelurilor, sau dacă vor fi suportate şi alte dispozitive în afara celor din seria Pixel.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult