Cum arată viitoarea interfață WhatsApp

31.08.2023
Cum arată viitoarea interfață WhatsApp

Cumpărat de Meta în anul 2014, WhatsApp a adăugat constant noi funcții platformei, însă designul de interfață a rămas mai degrabă ancorat în trecut. În ultima vreme, ritmul de inovație a crescut, serviciul de mesagerie câștigând multe funcții care aglomerează sau nu se potrivesc foarte bine cu vechea interfață.

Meta a modificat recent designul aplicației pe canalul beta, mutând bara de navigare în partea de jos și actualizând unele elemente de UI. Însă acesta este doar aperitivul, compania pregătind o versiune reproiectată a interfeței WhatsApp pentru Android.

Oferită deja spre testare cu versiunea beta a clientului WhatsApp for Android, noua interfață include elemente bazate pe conceptul Material Design 3. Bara de sus a aplicației este acum în întregime albă, cu alte elemente UI de culoare verde – aceeași nuanță pe care WhatsApp o folosește în logo-ul său. Totodată, versiunea beta folosește un nou font pentru branding-ul WhatsApp afișat la partea de sus.

Pentru a gestiona mai bine lista de conversații, noua interfață va avea filtre de chat afișate în partea de sus, înlesnind selectarea pentru afișarea selectivă a mesajelor necitite, personale sau de afaceri. Noile filtre vor deveni și mai utile după ce WhatsApp va adăuga suport pentru conturi multiple.

Încă aflată la etapa de testare, noua interfață ar mai putea suferi unele modificări, până la debutul cu versiunea oficială a aplicației.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult