Cum poți afișa permanent, în taskbar-ul de Windows 10 sau 11, viteza internetului

03.07.2023
Cum poți afișa permanent, în taskbar-ul de Windows 10 sau 11, viteza internetului

Pentru cei care doresc să știe cum fluctuează viteza internetului pe PC-ul lor cu Windows în timp există o unealtă foarte utilă. TrafficMonitor este una dintre multele aplicații disponibile care afișează vitezele de descărcare și încărcare direct în taskbar. Am ales-o pe aceasta deoarece este simplu de utilizat și poate fi obținută de pe o platformă sigură.

Iată care sunt pașii care trebuie urmați pentru instalare și setare:

  • Descărcați TrafficMonitor de pe GitHub.
  • Dezarhivați fișierul. Apare un executabil pentru rularea instrumentului (nu este necesară instalarea).
  • Vitezele de încărcare și descărcare vor fi afișate inițial într-o fereastră de pe desktop.

  • Pentru a afișa aceste informații în taskbar trebuie să dați click dreapta pe mica fereastră și să selectați „Show Taskbar Window”.

  • După ce informațiile apar pe taskbar, puteți debifa, dând click dreapta pe zona de pe taskbar în care sunt afișate sau pe fereastra de pe desktop, „Show Main Window”.

Unealta permite, din secțiunea Options, selectarea conexiunii de internet pe care utilizatorul sorește să o monitorizeze, schimbarea fontului, a skin-ului sau a culorii de fundal.

TrafficMonitor mai permite afișarea de date despre activitățile procesorului și ale memoriei RAM. Mai mult, poate afișa temperaturile pentru procesor, unitatea de stocare și placa video.

Există și o versiune Lite a TrafficMonitor, care oferă informații doar despre viteza internetului.

Citește și: Cum poți produce energie gratuită la tine acasă, în timp ce faci duș

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult