Cum poți produce energie gratuită la tine acasă, în timp ce faci duș

02.11.2022
Cum poți produce energie gratuită la tine acasă, în timp ce faci duș

Există multe modalități alternative prin care poți produce energie electrică, iar unele dintre acestea sunt destul de puțin cunoscute. Pe Amazon sunt disponibile, la prețuri foarte accesibile, mici generatoare hidro care pot fi atașate la un circuit de apă existent.

Una dintre cele mai eficiente soluții este montarea unui astfel de generator pe furtunul / coloana de la duș. Astfel, de fiecare dată când te speli produci energie gratuită, fără a irosi apă în plus.

Foarte mulți utilizatori conectează la aceste generatoare o sursă de lumină, de preferat o bandă de LED-uri. Aceste dispozitive au un consum foarte redus și nu necesită presiune a apei foarte mari pentru a funcționa.

Astfel, atunci când fac duș, utilizatorii mini generatoarelor hidro nu mai trebuie să aprindă în baie sursa principală de lumină, făcând economie la electricitate.

Citește și: Aparatul care iți permite să faci sport și să produci electricitate verde, gratuită

Dacă presiunea apei este suficient de mare, un astfel de generator poate fi configurat pentru a fi folosit inclusiv pentru încărcarea de baterii de electronice mici.

Foto: Amazon.com

Un model cu mulți utilizatori și rating bun este Yosoo DC Water Turbine Generator, disponibil pe Amazon la prețul de 17,40 dolari. Dispozitivul funcționează la o presiune minimă de 0,05 Mpa (Megascali) și maximă de 1,2 Mpa. Fără un regulator instalat, tensiunea curentului generat variază în funcție de presiunea apei. Un utilizator de pe Amazon susține că a reușit să scoată 4,9 V cu dispozitivul conectat la o țeavă legată la un butoi suspendat care colectează apă de ploaie.

Zgomotul produs de dispozitiv în timpul funcționării este de maxim 55 dB. Producătorul susține că generatorul are o durată de funcționare continuă de peste 3.000 de ore.

În concluzie, cu o investiție mai mică de 150 de lei (mini generator hidro plus bandă de LED-uri) poți avea iluminare gratuită la duș timp de mulți ani.

CITEȘTE ȘI:

Turbină eoliană pentru acasă: Ce trebuie să știi înainte să o cumperi

Scurt ghid pentru panouri solare: La ce te uiți când le cumperi și de ce tip ai nevoie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult