Dark Mode, disponibil acum în aplicația Facebook de mobil

29.06.2020
Dark Mode, disponibil acum în aplicația Facebook de mobil

Facebook este ultima aplicație de social media importantă care încă nu are un Dark Mode în aplicația de mobil. În timp ce până și interfața desktop a fost actualizată în ultimele câteva luni cu un astfel de mod de afișare, această capabilitate în aplicația de mobil este încă absentă. Se pare însă că mai mulți utilizatori au început să primească Dark Mode în weekend, deci probabil că lansarea noii interfețe a început deja.

Dark Mode-ul din aplicația Facebook de mobil seamănă cu cel de pe desktop

Aplicația Facebook are o interfață predominant albă. Având în vedere că este una dintre cele mai populare aplicații de mobil și una dintre cele mai folosite, acest lucru înseamnă că încurajează un consum de baterie mai mare decât altele. Pentru că telefoanele mobile din gamele mid-range și high-end sunt deja echipate cu ecrane OLED, care preferă nuanțele de culoare închise pentru un consum de energie redus.

Astfel, lansarea unei interfețe în nuanțe închise va fi o veste bună atât pentru cei care sunt deranjați de fundalul strident, cât și pentru cei care vor să beneficieze de o autonomie mai bună pe smartphone. De altfel, majoritatea aplicațiilor de la Facebook precum Instagram, Facebook Messenger sau WhatsApp au deja interfață întunecată.

Interfața din aplicația de mobil Facebook pare să fie foarte similară cu cea de pe desktop, cu un fundal mai degrabă gri decât negru. Chiar și aceste nuanțe ajută însă telefoanele cu ecran OLED să reducă din consumul de energie.

Disponibil acum, dar nu pentru toată lumea

Update-ul aplicației a fost inițial descoperit de utilizatorii de iOS. Interfața se sincronizează cu setarea globală a sistemului de operare, folosind dark mode atunci când și telefonul este setat pe dark mode. Desigur, există și opțiunea de a seta manual culoarea interfeței.

Actualizarea nu pare să fie strâns legată de o actualizare software prin intermediul App Store sau Google Play Store. Utilizatorii primesc Dark Mode pe Facebook direct printr-un update al serverului.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult