Funcţia Dark Mode este activă acum pentru toţi utilizatorii Facebook Messenger. Cum o activezi

16.04.2019
Funcţia Dark Mode este activă acum pentru toţi utilizatorii Facebook Messenger. Cum o activezi

În ultimii câţiva ani, atât producătorii de smartphone-uri, cât şi cei care dezvoltă aplicaţii au început să integreze aşa numitul „dark mode” în interfeţele software. Este vorba despre meniuri de culoare neagră, care pot fi activate sau dezactivate după bunul plac al utilizatorilor. Facebook Messenger a primit un astfel de mod de curând, în variantă de test, iar acum funcţia este disponibilă tuturor utilizatorilor care folosesc serviciul de mesagerie pe mobil.

Până acum, cei care doreau să activeze interfaţa întunecată din Facebook Messenger trebuiau să facă asta printr-un mod „secret”. Era necesară trimiterea unui mesaj care să includă emoji-ul cu semiluna către unul dintre prietenii din listă. Funcţia apărea în setările aplicaţiei imediat după acest proces. De acum însă, Facebook oferă acest buton ascuns pentru toţi utilizatorii, indiferent dacă folosesc aplicaţia pe iOS sau pe Android.

Activarea se face prin atingerea fotografiei de profil din meniul principal, care te duce pe pagina ta personală de Facebook Messenger. Prima opţiune din meniu va fi chiar Dark Mode, aceasta putând fi acum activată şi dezactivată prin apăsarea unui simplu buton. Cei care nu doresc să folosească meniul de culoare neagră, se pot astfel întoarce la cel clasic.

Totuşi, ar putea exista câteva avantaje pentru cei care aleg să folosească Dark Mode în Facebook Messenger. În cazul celor care au telefoane cu ecrane OLED, consumul de energie în această aplicaţie ar putea scădea considerabil. Ecranul este componenta care consumă cea mai multă energie pe smartphone-uri, iar panourile OLED consumă mai puţin atunci când sunt afişate culori mai închise, în special negru complet, întrucât pixelii sunt complet stinşi în acele zone.

Alte aplicaţii populare precum YouTube şi Twitter au primit moduri de afişare cu meniuri negre în ultima perioadă, în timp ce Google şi Samsung au început să integreze astfel de interfeţe direct în sistemul de operare Android. Apple ar putea urma cu un Dark Mode nativ în iOS 13.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult