DearCar, aplicaţia de chat pentru soferi care funcţionează pe baza numărului de înmatriculare

16.07.2018
DearCar, aplicaţia de chat pentru soferi care funcţionează pe baza numărului de înmatriculare

Creată de un grup de dezvoltatori români, DearCar este o aplicaţie disponibilă gratuit pentru iOS şi Android, prin care şoferii pot comunica foarte uşor între ei doar pe baza numărului maşinii.

Astfel, şoferii îşi pot solicita ajutor unii altora în trafic, îşi pot transmite mesaje utilitare sau atenţionări. Şi pietonii pot intra în aplicaţie înregistrându-se cu nickname, fără alte date personale, pentru a transmite mesaje şoferilor din trafic.

Sunt unul dintre milioanele de şoferi din România şi mă lovesc zilnic de problemele din trafic. Toate acestea ne fac să fim agresivi la volan şi mai nervoşi decât e cazul. Tehnologia vine însă în ajutorul nostru. Acum şoferii îşi pot rezolva problemele civilizat. Dacă autorităţile nu ne ajută să avem un trafic mai plăcut, să facem noi, şoferii, tot ce putem pentru o viaţa mai uşoară la volan!”, spune George Butunoiu, şofer şi antreprenor. 

Aplicaţia mai oferă şoferilor sau managerilor de flote notificări cu privire la toate datele importante ale maşinii: RCA, CASCO, Rovinieta, autorizaţia ITP, garanţii, etc.

Funcţionalităţile aplicaţiei:

  • Dialogul între şoferi sau între pietoni şi şoferi, pentru atenţionări, semnalizări de probleme în trafic sau cerere de ajutor.
  • Notificarea din timp atunci când urmează să expire asigurările RCA, CASCO, Rovinieta, autorizaţia ITP, garanţiile, alte operaţiuni cu termene fixe, etc.
  • Stocarea informaţiilor maşinii într-un singur loc: serii, date de expirare, copii după asigurare, date de contact ale firmelor de service, tractare, asigurare, intervenţii de urgenta etc.
  • Atenţionări din partea Poliţiei, a Primăriei şi a altor autorităţi cu privire la restricţii şi alte informări legate de deszăpezire, lucrări publice, blocaje şi alte urgenţe etc.

Idee a antreprenorului George Butunoiu, aplicaţia DearCar oferă un design de interfaţă intuitiv şi uşor de utilizat. După descărcare, înregistrarea se face fără alte date personale, doar cu numărul maşinii conduse, pentru cine doreşte să trimită şi să primească mesaje, sau cu nickname pentru cine nu doreşte decât să trimită mesaje unui şofer anume. Desigur, există şi posibilitatea de a  înscrie şi numerele de telefon sau adresele de e-mail pentru o comunicare simultană şi pe aceste canale. Contactarea şoferului se face prin introducerea în căsuţa de mesaje a numărului maşinii respective. De asemenea, în aplicaţie se pot stoca toate informaţiile relevante pentru care un şofer are nevoie să primească notificări.

Aplicaţia DearCar poate fi descărcată gratuit în versiune pentru Android şi iOS.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult